facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ο Χαφτάρ επέκρινε τον ΟΗΕ για τη σιωπή του στην τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη

Ο αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Βεγγάζη με τον ειδικό εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γκασάν Σαλαμέ, επέκρινε έντονα τη στάση της παγκόσμιας οργάνωσης απέναντι στην τουρκική παρέμβαση στις υποθέσεις της χώρας, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα.

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από την παναραβική εφημερίδα Ασάρκ αλ Αουσάτ, που επικαλείται στρατιωτική πηγή προσκείμενου του Στρατάρχη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Σαλαμέ προσπάθησε να εξασφαλίσει τη δέσμευση του Χαφτάρ για την κατάπαυση του πυρός, αλλά ως απάντηση έλαβε την κριτική της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, στην ανοχή που επιδεικνύει στη συνεχιζόμενη τουρκική στρατιωτική βοήθεια και την υποστήριξη των ένοπλων ομάδων της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με την Ασάρκ αλ Αουσάτ, ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού πραγματοποίησε, επίσης, συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης των στρατιωτικών ομάδων στην περιοχή της πρωτεύουσας της Λιβύης και ζήτησε από αυτούς να «κρατήσουν τις θέσεις τους».

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news