facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Γαλλίδα υπ. Άμυνας: Στο πλευρό της Ελλάδας σε Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο

Στο πλευρό της Ελλάδας στέκεται η Γαλλία όσον αφορά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο με τις συνεχόμενες και προκλητικές ενέργειες την Τουρκίας, τόσο με την υπογραφή του μνημονίου με την Λιβύη, όσο και με τις καθημερινές αμφισβητήσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Αυτό δηλώνει η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, η οποία τόνισε ότι η Γαλλία αναμένεται να βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές εντάσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η ίδια, ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πως η Γαλλία φιλοδοξεί να συμμετάσχει στην πλήρη ασφάλεια της Ελλάδας, σε μια περιφέρεια στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη.

«Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Παρίσι, η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο στο θέμα του σεβασμού της κυριαρχίας τους στις θαλάσσιες ζώνες τους και καταδικάζει μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας την έλλειψη σεβασμού εκ μέρους της Τουρκίας αυτών των θεμελιωδών κανόνων» σημείωσε η Φλοράνς Παρλί.

Παράλληλα, καταδίκασε το μνημόνιο Τουρκίας και Λιβύης, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει καμία νομική αξία και δεν είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο.

Υπογράμμισε δε πως η συγκεκριμένη συμφωνία θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα και την ασφάλεια της περιοχής.

Ακόμη, σημείωσε πως τα συμφέροντα Γαλλίας και Ελλάδας σε θέματα ασφαλείας συνδέονται ενώ ξεκαθάρισε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να επενδύσει σε μια βιώσιμη σχέση.

Σχολιάζοντας την επίσκεψή της στη χώρα μας, ανέφερε πως θα βρεθεί στην Αθήνα για να συζητήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό το περιεχόμενο της μελλοντικής συμφωνίας εταιρικής σχέσης.

«Ο Πρόεδρος Μακρόν ανήγγειλε τη σύναψη στρατηγικής εταιρικής σχέσης σε θέματα ασφάλειας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, με τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, αυξημένη ναυτική παρουσία του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, κοινές ασκήσεις και ενισχυμένη βιομηχανική συνεργασία. Ταξιδεύω στην Αθήνα για να συζητήσω με τον κ. Παναγιωτόπουλο αυτή την εταιρική σχέση και να ετοιμάσουμε τις λεπτομέρειες της, σύμφωνα με τον στόχο που μας έχει δοθεί να την έχουμε συνάψουμε μέχρι τον επόμενο Ιούνιο» ξεκαθάρισε.

Τέλος, υπογράμμισε πως αναφορικά με την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, κατά την τελευταία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπήρξε σαφέστατος οι δυο χώρες πορεύονται προς ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news