facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Αγέλη σκύλων επιτέθηκε σε μαθητή (φωτο)

Μπορεί να πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες από την τελευταία φορά που σημειώθηκε επίθεση από αγέλη σκυλιών στο 11ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Θεάτρου Γης, ωστόσο μια νέα επίθεση που σημειώθηκε την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου σε μαθητή Γυμνασίου, έφερε στο προσκήνιο το πρόβλημα, το οποίο παρά τις ενέργειες καθηγητών και γονέων δεν έχει βρει λύση.
Σύμφωνα με το grtimes.gr, ένα 15χρονο αγόρι, ο Άγγελος Θεοδοσίου, βρέθηκε αντιμέτωπο την περασμένη Πέμπτη με αγέλη αδέσποτων σκυλιών. Αν και οι μαθητές δηλώνουν φιλόζωοι, καθηγητές και γονείς έχουν κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να διώξουν τον φόβο από τα πρόσωπά τους, επιμένοντας με καταγγελίες και παράπονα στο δήμο Θεσσαλονίκης και την αρμόδια υπηρεσία για την απομάκρυνσή τους από τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.
Οι τελευταίοι τρεις μήνες κύλησαν ήσυχα μετά από μια σειρά επιθέσεων, αλλά το κρούσμα της προηγούμενης εβδομάδος ήταν σίγουρα το πρώτο πιο σοβαρό, αφού ο μαθητής δέχθηκε επίθεση από δύο σκυλιά ταυτόχρονα. Το ένα του έσκισε την φόρμα και το άλλο του προκάλεσε τραύμα, που χρειάστηκε νοσοκομειακή φροντίδα και ανάγκασε τους γονείς του αγοριού να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το περιστατικό.
11o-gymnasio-thessalonikis-skylia-minysi-1.jpg
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς του μαθητή
«Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Τσικνοπέμπτης γύρω στις 9.00. Το δάγκωμα ήταν στον αριστερό γλουτό. Το παιδί ήταν πανικόβλητο, αν και έχει δεχθεί ξανά επίθεση από σκύλο της αγέλης στο παρελθόν, χωρίς φυσικά να έχει τέτοιο αποτέλεσμα. Μέσα σε μια ώρα μεταφέραμε το παιδί στον παιδίατρο για να γίνει το εμβόλιο τετάνου και αμέσως μετά το μεταφέραμε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», το οποίο εφημέρευε. Ο παιδοχειρουργός απολύμανε την πληγή και έδωσε αντιβίωση για πέντε ημέρες. Έγινε καταγραφή του συμβάντος και χθες Δευτέρα έγινε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου. Σήμερα Τρίτη εντός της ημέρας θα καταθέσει και ο Άγγελος, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία» εξηγεί στο Gr Times o πατέρας του μικρού Άγγελου, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου.
Όπως δηλώνει ο ίδιος, στόχος είναι να δημοσιοποιηθεί εκ νέου η κατάσταση και οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, βάζοντας τέρμα στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει στο σχολικό συγκρότημα.
«Την Παρασκευή πήγα ο ίδιος τον γιο μου στο σχολείο, γιατί φοβόταν. Είναι πλέον πολλά τα συμβάντα. Είχαμε πάει και στο δήμο Θεσσαλονίκης και κάναμε παράπονα, αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα» επισημαίνει ο κ.Θεοδοσίου.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 11ου Γυμνασίου-Λυκείου, κ.Στέργιος Βλαχόπουλος δηλώνει στο Gr Times: «Το σχολείο μας έχει εξαντλήσει τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν. Η υπόθεση πρέπει επιτέλους να βρει τον δικαστικό δρόμο, τον ουσιαστικό δρόμο».
aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news