facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ελλάδα και Βουλγαρία ενισχύουν με στρατό τα σύνορα τους με την Τουρκία

Με στρατό ενισχύει η Ελλάδα τα χερσαία της σύνορα με την Τουρκία μετά την απόφαση της Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορα της με την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες.

Περίπου 300 άνδρες του Στρατού Ξηράς μαζί με δυο λόχους των Ειδικών Δυνάμεων έχουν λάβει φύλλο πορείας προκειμένου να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις επιτήρησης στην ελληνο-τουρκική μεθόριο. Ενδεικτική της κινητικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο στράτευμα, είναι ότι μετακινούνται στελέχη των ΕΔ ακόμη και απο την 8η Μεραρχία που εδρεύει στα Γιάννενα.

Την ίδια ώρα, και η Βουλγαρία ετοιμάζεται να ενισχύσει τα σύνορά της με την Τουρκία. Η Σόφια είναι έτοιμη να αναπτύξει έως και 1.000 στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό στη μεθόριο με την Τουρκία προκειμένου να αποτρέψει την εισροή παράτυπων μεταναστών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας. Ο Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε πως η συνοριακή αστυνομία εμπόδισε δύο ομάδες περίπου 30 ανθρώπων να εισέλθουν στη Βουλγαρία από την Τουρκία νωρίς σήμερα, μετά τη δήλωση της Τουρκίας ότι δεν θα σταματά πλέον τους Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Η κατάσταση στην στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία παραμένει έκρυθμη, μετά τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου. Μάλιστα, στη νεκρή ζώνη βρίσκονται εγκλωβισμένα περίπου 400 άτομα. Η αστυνομία, η οποία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της στο σημείο, προχώρησε σε ρίψη χημικών και σε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να αποτρέψουν την είσοδο στο ελληνικό έδαφος από τους μετανάστες. Η ελληνική πλευρά προσπάθησε να τους πείσει να επιστρέψουν. Ωστόσο, ούτε η Τουρκία τους δέχθηκε πίσω, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην ουδέτερη ζώνη. Πολλοί μετανάστες αποφάσισαν να μείνουν εκεί, ευελπιστώντας ότι θα περάσουν στην Ελλάδα.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news