facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Αποχώρησαν από τις συνομιλίες της Γενεύης για τη Λιβύη οι εκπρόσωποι του Σάρατζ και του Χαφτάρ

Την αποχώρησή τους από τις συνομιλίες στη Γενεύη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την λύση του προβλήματος στη Λιβύη ανακοίνωσαν, σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους, τόσο η πλευρά του Σάρατζ όσο και αυτή του Χαφτάρ.

Το Κοινοβούλιο της Λιβύης, που στηρίζει τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση, διότι η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη δεν έχει εγκρίνει το σύνολο των 13 εκπροσώπων του.

Από την πλευρά του το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους που στηρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Σάρατζ, ανακοίνωσε ότι θα προτιμούσε να περιμένει να επιτευχθεί πρόοδος στις στρατιωτικές διαπραγματεύσεις. «Υπό το φως των συμπερασμάτων (των στρατιωτικών διαπραγματεύσεων) το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους θα αποφασίσει εάν θα λάβει μέρος ή όχι στον πολιτικό διάλογο», εξήγησε.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος τύπου της αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη διαβεβαίωσε ότι η ημερομηνία της έναρξης του πολιτικού διαλόγου δεν θα τροποποιηθεί. «Ο πολιτικός διάλογος στη Λιβύη θα διεξαχθεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, την 26η Φεβρουαρίου. Πολλοί συμμετέχοντες έχουν ήδη φθάσει στη Γενεύη και ελπίζουμε ότι όλοι οι (υπόλοιποι) συμμετέχοντες, που έχουν προσκληθεί, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα», δήλωσε ο Ζαν ελ Αλάμ.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news