facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ερντογάν για Ίμια: «Δεν πήγαν οι Έλληνες και δεν πήγαμε και εμείς»

Συνεχίζει τη στρατηγική της έντασης στα ελληνοτουρκικά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ότι «φέτος δεν υπήρξε κρίση στα Ίμια καθώς δεν συνέβη τίποτα από ελληνικής πλευράς».

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του μπροστά σε βουλευτές του AKP σχολίασε ότι: «Δεν υπήρξε κρίση του Kardak καθώς είπαμε στην Ελλάδα: "Κοιτάξτε, αν υπάρξει η παραμικρή κίνηση στο Kardak, όπως παλαιότερα, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική, αλλά αν δεν συμβεί τίποτα στον Kardak από ελληνικής πλευράς, θα δείτε ότι δεν υπάρξει τίποτα ούτε από την πλευρά μας". Σήμερα ο υπουργός Άμυνάς μας, πιθανότατα θα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, θα τον ευχαριστούσε, όπως φέτος, έτσι και εφεξής, να συνεχιστεί αυτό, τόσο στo Kardak, όσο και στα άλλα νησιά».

Ο Ερντογάν μίλησε και για το περιστατικό με τον Ιωάννη Λαγό στην ευρωβουλή: «Ανηθικότητα του συγκεκριμένου προσώπου και όχι ως μια κίνηση εκ μέρους της Ελλάδας».

Αναλυτικά η δήλωση του Ερντογάν έχει ως εξής:

«Το χρώμα της σημαίας μας είναι στο χρώμα του αίματος των μαρτύρων μας.

Αυτό (το σχίσιμο της σημαίας) είναι κάτι που δείχνει την αναιμία του (Λαγού). Εμείς δεν σχίζουμε σαν τον πολιτικό τη σημαία ενός κράτους, ενός έθνους. Δεν είμαστε από αυτούς που επιδιώκουν ένα αποτέλεσμα με μια τέτοια ανηθικότητα, τέτοια αγένεια.

Εμείς απαντούμε πολύ διαφορετικά. Δίνουμε την απάντηση μέσω πολιτικής, μέσω του στρατιωτικού μας αγώνα, της οικονομίας, του εμπορίου, του τουρισμού. Καταρχάς, για παράδειγμα, φέτος δεν υπήρξε η κρίση του “Kardak”. Γιατί; Με τις αντιλήψεις που διατυπώσαμε, είπαμε: "Κοιτάξτε, αν υπάρξει η παραμικρή κίνηση στο Kardak, όπως παλαιότερα, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική, αλλά αν δεν συμβεί τίποτα στον Kardak από ελληνικής πλευράς, θα δείτε ότι δεν θα υπάρξει τίποτα ούτε από την πλευρά μας".

Σήμερα ο υπουργός Άμυνάς μας, πιθανότατα θα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, θα τον ευχαριστούσε, όπως φέτος, έτσι και εφεξής, να συνεχιστεί αυτό, τόσο στo Kardak, όσο και στα άλλα νησιά. Αυτό είναι το δέον, αλλά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έγινε κάτι πολύ αγενές, ανήθικο. Δεν το βλέπω ως κίνηση εκ μέρους της Ελλάδας. Το βλέπω μόνο ως ανηθικότητα του συγκεκριμένου προσώπου. Έτσι δεν χρειάζεται να χάνουμε και πολύ χρόνο γι’ αυτό το γεγονός».



newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news