facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Παναγιωτόπουλος: Δεν έκανα δήλωση για τα Ίμια και τον Ερντογάν

Είπε την αλήθεια ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν όταν ισχυρίστηκε ότι η ελληνική πλευρά δεν τίμησε τους πεσόντες αξιωματικούς της κρίσης των Ιμίων του 1996 Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό έπειτα από συνεννόηση με την τουρκική κυβέρνηση; Ή μήπως ισχύουν πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα σήμερα σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομίλησε με δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και διέψευσε όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας;

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται: «Σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας περί δηλώσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση. 

Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών».

Στο κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν εξηγείται ωστόσο αν ο κ. Παναγιωτόπουλος πράγματι μίλησε με δημοσιογράφο τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο και μετέφερε την εκτίμησή του για τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας.

Η δήλωση που αποδίδεται στον Νίκο Παναγιωτόπουλο 

Από πληροφορίες που μεταδόθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και αποδόθηκαν στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, δημιουργήθηκε η εικόνα ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί μηνύματος της Τουρκίας στην Ελλάδα, να μην πάει στα Ίμια, την ημέρα της επετείου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία -η οποία πραγματοποιήθηκε πριν την μετάδοση της εκπομπής του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή- φέρεται να διαβεβαίωσε τον δημοσιογράφο ότι δεν υπήρξε συνεννόηση με την Τουρκία για να μην μεταβεί αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου (σσ. όπως συνέβαινε επί των ημερών του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας), διαψεύδοντας σαν αναληθή όσα υποστήριξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό» φέρεται να είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha προσθέτοντας: «Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ».

Επιμένει ο δημοσιογράφος του Alpha
Ωστόσο, σε αντίθεση με όσα λέει σε υπουργός Εθνικής Αμυνας,  ο δημοσιογράφος του Alpha Τάκης Χατζής επιμένει ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε όπως και ότι το περιεχόμενό της ήταν αυτό ακριβώς που μετέδωσε. 

Ο υπαινιγμός Ερντογάν περί συνεννόησης Αθήνας-Άγκυρας

Σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους την Τετάρτη, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι είχε στείλει προειδοποιητικό μήνυμα στην Αθήνα να μην υπάρξει ένταση στα Ίμια.

«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Καρντάκ (σσ. ο Ερντογάν αποκάλεσε τα Ίμια με την ονομασία που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι). Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (Ιμια) δεν θα γίνει και από την πλευρά μας», είπε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία του Χουλουσί Ακάρ με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, λέγοντας: «Ο υπουργός Άμυνας μου πιθανότατα θα καλούσε τον Ελληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Καρντάκ (Ιμια) και στα υπόλοιπα νησιά».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Τούρκος υπουργός τηλεφώνησε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο το πρωί της Τετάρτης και αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν οι επικείμενες ελληνοτουρκικές στρατιωτικές συζητήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα από τις 17-21 Φεβρουαρίου για την υλοποίηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αλλά και η προγραμματισμένη συνάντηση των κυρίων Παναγιωτόπουλου και Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που θα γίνει το διήμερο 12 και 13 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news