facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Μεταναστευτικό: Αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις από τη Μυτιλήνη

Στις 9 το πρωί της Πέμπτης αναχώρησαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι άνδρες της Αστυνομίας (διμοιρίες ΜΑΤ – ΥΜΕΤ), όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας το βράδυ της Τετάρτης, μετά από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Η αναχώρηση έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις.

Με το ίδιο πλοίο θα μετακινηθούν ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του Στρατού που είχαν μεταφερθεί στο νησί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στο Καβακλή, όπου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης θα κατασκευασθεί νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο θα παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.

Η απόφαση από τον πρωθυπουργό πάρθηκε εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα νησιά του Αιγαίου, με του πολίτες κυρίως σε Λέσβο και Χίο να έχουν ξεσηκωθεί κατά του κυβερνητικού σχεδίου με την κατασκευή νέων δομών για την παραμονή των προσφυγικών ροών που έχουν κατακλύσει τα νησιά.

Η κατάσταση εκτροχιάσθηκε όταν κατέφθασαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε Λέσβο και Χίο και έκτοτε καθημερινά σημειώνονται μάχες ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους κατοίκους των νησιών. Αποκορύφωμα της «πολεμικής» κατάστασης που επικρατεί, ο ξυλοδαρμός των ανδρών της αστυνομίας από τους νησιώτες μετά από την εισβολή τους στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν.



Προκαλεί ο Κώστας Μουτζούρης

Στα άκρα έχουν φτάσει οι σχέσεις μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, μετά από βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το οποίο τον δείχνει να μιλάει στο τηλέφωνο με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και να προκαλεί με τα λεγόμενα αλλά και τις…χειρονομίες του.

Ο περιφερειάρχης ακούγεται να δηλώνει «πατριώτης», ενώ χαρακτηρίζει τους άνδρες των ΜΑΤ ως «στρατό κατοχής, στρατό του Ερντογάν».

Αν και δηλώνει… «λογικός άνθρωπος», όπως ακούγεται να λέει, στη συνέχεια ανεβάζει τους τόνους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μην μου κάνει παλικαριές ο πρωθυπουργός εμένα, δεν είμαι κανένα παιδάκι». «Μην τον ανάψεις (σ.σ. τον πρωθυπουργό), γιατί τώρα τον έχει πιάσει…» συστήνει μάλιστα στον κ. Γεραπετρίτη, λέγοντας ότι διαβάζει σε διάφορα sites ότι ο πρωθυπουργός είναι οργισμένος με τον ίδιο. «Ε, κι εγώ μπορώ να σου πω, να κι αν είναι οργισμένος» προσθέτει, συνοδεύοντας τα λόγια του με την χαρακτηριστική κίνηση των χεριών του προς τα γεννητικά του όργανα.



Ωστόσο αμετανόητος για την ανάρμοστη συμπεριφορά δείχνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ο οπολίος δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη για μια ιδιωτική συζήτηση.

«Ήταν μια ιδιωτική συνομιλία, μακριά από το πλήθος. Είμαι εντός στρατοπέδου που είχαν μπει τα ΜΑΤ και προσπαθώ να τα διαφυλάξω από τους κατοίκους. Επί 3 ώρες ήμουν εκεί για να διαφυλάξω τα ΜΑΤ και να μην υπάρχουν έκτροπα. Ήταν μια ιδιωτική συνομιλία, όλοι λέμε ιδιωτικές λέξεις. Ήμουν με ένα παντελόνι σκισμένο, με ένα μικρό τραύμα στο πόδι, έπεσε ένα καπνογόνο μπροστά μου, πρέπει να καταλαβαίνουμε σε τι κατάσταση είναι ο άλλος», δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ερωτηθείς για το περιστατικό.

«Για τις ιδιωτικές μου συνομιλίες δεν ζητώ συγγνώμη» τόνισε ο κ. Μουτζούρης.

«Ήμουν ανάμεσα στους Μυτιληνιούς που ήταν εξαγριωμένοι και ανάμεσα στα ΜΑΤ που είχαν καταφύγει στο στρατόπεδο, την ίδια στιγμή που είχαν υποστεί ξυλοδαρμό στη Χίο. Ήταν μια φορτισμένη και λεπτή κατάσταση. Χαίρομαι που αποχωρούν τα ΜΑΤ γιατί θα εκτονώσει την κατάσταση. Όλες οι κουβέντες μου είναι για ηρεμία και σύμπνοια», πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης.

Πέτσας: Γραφικός και επικίνδυνος ο Μουτζούρης

Γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, μετά τα απρεπή σχόλιά του απέναντι στον πρωθυπουργό.

«Ο κ. Μουτζούρης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Καμία συζήτηση από δω και πέρα με τον κ. Μουτζούρη» δήλωσε ο κ. Πέτσας στον ΣΚΑΪ, ενώ προσέθεσε πως ακόμα κι αν ζητήσει συγγνώμη, δεν θα γίνει δεκτή, γιατί θα είναι υποκριτική.

«Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο κ. Μουτζούρης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του.

«Δεν είναι πλάκα» θέλησε να επισημάνει ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι ο ίδιος ο Κ. Μουτζούρης είπε ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη για το θέμα των κλειστών δομών, αλλά και η κυβέρνηση δεν θα τον καλούσε μετά από τα τελευταία γεγονότα.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news