facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Η πρόβλεψη του Χουλιάρα για τον σεισμό της Καρπάθου

Μία ανάρτηση σήμερα το πρωί του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και Δρ σεισμολογίας Γεράσιμου Χουλιάρα στον λογαριασμό του στο Facebook δημιουργεί και πάλι ερωτήματα για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η επιστήμη της πρόγνωσης σεισμών στην Ελλάδα. 

Ο κ. Χουλιάρας, ο οποίος εδώ και δεκαετίες συνεργάζεται με τον καθηγητή Παναγιώτη Βαρώτσο και έναν εκ των ιδρυτών της ομάδας ΒΑΝ, αποκάλυψε ότι στις 6 Φεβρουαρίου είχε ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές για την πιθανότητα εκδήλωσης σεισμού μεγέθους 5 Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Καρπάθου, αφήνοντας ένα περιθώριο 7 ημερών για την εκδήλωση του φαινομένου. Στις 12:46 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας καταγράφηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 79 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 12,5 χιλιόμετρα. 

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Χουλιάρας ανέφερε στο λογαριασμό του στο facebook: «Καλημέρα σας. Η συγκεκριμένη πρόγνωση μου, κατατέθηκε στις 6/2 στις 11:02 π.μ για σεισμό με μέγεθος 5 Ρίχτερ και σε παράθυρο χρόνου 7 ημερών έως 13/2 στην περιοχή που φαίνεται στον κύκλο του χάρτη. Σήμερα το πρωί στις 00:46 έγιναν τα 4,7 Ρίχτερ που φαίνονται με το βέλος. Είναι άλλο ένα παράδειγμα που ήθελα να σας δείξω, επειδή γράφονται πολλά αυτές τις ημέρες από πολέμιους της επιστήμης και της μεθόδου του φυσικού χρόνου για την πρόγνωση των σεισμών που ανέπτυξε ο Καθηγητής Παναγιώτης Βαρώτσος».


chouliaras_provlepsi
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news