facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Παιχνίδια εκβιασμού του Ερντογάν με όπλο ανθρώπινες ψυχές – Με δωρεάν λεωφορεία μεταφέρουν οι Τούρκοι τους πρόσφυγες

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα παραβιάζοντας τη συμφωνία του με την Ευρώπη και να αφήσει τους πρόσφυγες να περνούν χωρίς ελέγχους, με την Ελλάδα να απαντάει με αυστηρότερους ελέγχους στον Έβρο και εκατοντάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένους στη μέση.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως «όπλο» ανθρώπινες ζωές που θαλασσοπνίγονται ή περπατούν μέρες και νύχτες ατελείωτες στην προσπάθεια τους για μια καλύτερη ζωή ώστε να καταφέρει να απειλήσει και να εκβιάσει την ΕΕ που όλα αυτά τα χρόνια δεν δείχνει την απαιτούμενη σοβαρότητα αλλά και αποτελεσματικότητα όσον αφορά το προσφυγικό.

Θύματα αυτών των πολιτικών παιχνιδιών είναι οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, μαζικά φτάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο κυρίως Σύροι πρόσφυγες από την Τουρκία, ενώ λέμβοι πέρασαν σε Σάμο και Λέσβο, με την ελληνική κυβέρνηση να λαμβάνει δραστικά μέτρα.

Μέχρι στιγμής, σε 800 με 1.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον Έβρο, στην περιοχή που είναι ο μεθοριακός σταθμός Καστανιών, ενώ καταγράφονται συνεχώς νέες αφίξεις.

Δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία στα σύνορα

Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση πάντως είναι πως πλήθος προσφύγων συνωστίζονται σε περιοχές της Τουρκίας προκειμένου να μεταφερθούν στην Αδριανούπολη και στη συνέχεια να περάσουν στην Ελλάδα, με τον Ερντογάν να έχει «φροντίσει» για τη δωρεάν μεταφορά τους.



Στόχος τους, όπως αναφέρουν, είναι να περάσουν στην Ελλάδα κι από εκεί να οδηγηθούν στην Ευρώπη.

Οι εικόνες των εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα από τα ελληνικά εδάφη, μεταδίδονται από διεθνή πρακτορεία ενημέρωσης.

Να σημειωθεί ότι σε 151 υπολογίζονται μέχρι στιγμής αυτοί που έχουν φτάσει σε Λέσβο και Σάμο από το πρωί της Παρασκευής έως νωρίς το απόγευμα.
newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news