facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΟΗΕ: Αμετάβλητη η θέση μας για Αμμόχωστο και Βαρώσια

Ομοβροντία κατά των εμπρηστικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων που ζητούν να ανοίξουν τα Βαρώσια και χαρακτηρίζουν “τουρκοκυπριακό έδαφος” την Αμμόχωστο!

Τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε σχέση με τα Βαρώσια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, προσθέτοντας πως η θέση του διεθνούς οργανισμού σε αυτό το θέμα παραμένει αμετάβλητη.

Ερωτηθείς για τη θέση των ΗΕ για τα τεκταινόμενα στα κατεχόμενα σε σχέση με το θέμα των Βαρωσίων, και ειδικότερα για τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τα Βαρώσια, που διεξήχθη το Σάββατο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, με τη συμμετοχή και Τούρκων αξιωματούχων, ο κ. Σιντίκ είπε πως «συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στα Βαρώσια. Η θέση των ΗΕ παραμένει αμετάβλητη σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας» των ΗΕ, σημείωσε.

Γαλλία: Προσηλωμένη στα ψηφίσματα του ΟΕ για Αμμόχωστο και Βαρώσια

Η Γαλλία αναμένει από τις πλευρές και τα εμπλεκόμενα μέρη να συμμορφωθούν πλήρως με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ Εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας στη Λευκωσία.

Σε ερώτηση για τις πρόσφατες τουρκικές κινήσεις και εξαγγελίες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, η πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο υπενθυμίζει το περιεχόμενο της δήλωσης του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας, που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο.

«Στις 9 Οκτωβρίου 2019 τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υπενθύμισαν τη σημασία του καθεστώτος στα Βαρώσια, όπως διατυπώθηκε σε προηγούμενα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των ψηφισμάτων 550 (1984) και 789 (1992) και επανέλαβαν ότι δεν πρέπει να γίνουν ενέργειες σε σχέση με τα Βαρώσια που δεν είναι σύμφωνες με αυτά τα ψηφίσματα. Το ψήφισμα 2506 (2020) επίσης επανέλαβε την θέση του ΣΑ για το καθεστώς των Βαρωσίων» ανέφερε Εκπρόσωπος της Γαλλικής Πρεσβείας.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε «αναμένουμε από τα μέρη και τις σχετικές εμπλεκόμενες πλευρές να συμμορφωθούν πλήρως με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να εμπλακούν σε συζητήσεις που αποσκοπούν στην επανένωση του νησιού στο πλαίσιο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα».

Ο Ν. Αναστασιάδης ενημερώνει την ηγεσία της ΕΕ για Αμμόχωστο και Βαρώσια

Διμερείς επαφές με την ηγεσία της ΕΕ θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με την ευκαιρία της μετάβασής του για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις 20 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα θέσει το θέμα της Αμμοχώστου.

Όπως δήλωσε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διευθετήσει διμερείς επαφές κατά την επικείμενη επίσκεψη του στις Βρυξέλλες, όπου θα συζητήσει το θέμα της Αμμοχώστου και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι. Επίσης, θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ, Ντόναλντ Τουσκ.

Ερωτηθείς για τις ενέργειες της Κυβέρνησης για την Αμμόχωστο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «oι διπλωματικές ενέργειες και επαφές συνεχίζονται και θα συνεχίζονται. Επιτρέψτε μου να μην αναφερθώ στα άλλα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η Κυβέρνηση και έχουν ήδη αποφασιστεί, έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά. Να είστε βέβαιοι ότι θα τα ανακοινώσουμε όταν θα πρέπει».

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news