facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Γεωργιάδης: Μας «δούλευε» ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας για Κασσιόπη

«Δεν είναι ωραίο οι ξένοι επενδυτές που θέλουμε να τους πείσουμε να έρθουν στην Ελλάδα να βλέπουν ότι υπάρχουν προβλήματα σε κάθε επένδυση στη χώρα. Ή δεχόμαστε ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι ένας όρος εθνικής επιβίωσης για να βρουν τα παιδιά μας δουλειά και να μη φύγουν στο εξωτερικό ή λέμε “θα κάτσουμε να φάει ο ένας τον άλλον”», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, υπερασπιζόμενος την τροπολογία που κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή και η οποία μεταφέρει την αρμοδιότητα έγκρισης υψομετρικών μελετών στον υπουργό Υποδομών.

Σχολιάζοντας την υπόθεση της επένδυσης στην Κασσιόπη Κέρκυρας, ο υπουργός είπε: «Παραλάβαμε μια επένδυση στην Κασσιόπη Κέρκυρας, η οποία είχε υποστηριχτεί από τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις, είχε όμως τις συνήθεις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Το αναλάβαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το καλοκαίρι και συστήσαμε μια ομάδα εργασίας όπως για το Ελληνικό. Τελείωσαν τα πάντα και έμεινε μόνο η έγκριση της υψομετρικής μελέτης από το δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Πέσαμε σε έναν δήμαρχο που δυστυχώς μας “δούλευε”. Μας υποσχόταν ότι θα το περάσει στο δημοτικό συμβούλιο αλλά με διάφορα προσχήματα το καθυστερούσε. Στην ουσία ήταν κατά της επενδύσεως για τους δικούς του λόγους, παρόλο που η πλειοψηφία του δημοτικού του συμβουλίου ήταν υπέρ. Δεν μπορεί ένας επενδυτής που έχει πληρώσει το ελληνικό δημόσιο, που έχει καταθέσει φάκελο στα αρμόδια Υπουργεία, που έχει πάρει τις προβλεπόμενες περιβαλλοντικές άδειες και που έχει κερδίσει τις προσφυγές στα δικαστήρια, να τον σταματάει ο δήμαρχος, παρανομώντας γιατί έχει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Βάσει αυτής της εμπειρίας αλλάζουμε το νομοθετικό πλαίσιο γενικώς, όχι μόνο για την Κέρκυρα. Όταν θα έχουμε τέτοιους είδους μεγάλες επενδύσεις, υψομετρική μελέτη δεν θα βγαίνει από τους οικείους δήμους αλλά από το Υπουργείο Υποδομών».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news