facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Πύργος: Σοκ για τη μαθήτρια που λιποθύμησε από την πείνα! Ξεσπά ο πατέρας της

Μαθήτρια γυμνασίου του Πύργου λιποθύμησε από την πείνα κατά την επιστροφή της στο σπίτι και όπως εξηγεί στο newsit.gr ο άνεργος πατέρας της, η οικονομική ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει η οικογένεια, μέσα από χρέη και πληρωμές φόρων, ήταν η βασική αιτία ώστε να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για τα βασικά.

«Το παιδί μου τώρα είναι εντάξει, θα το βοηθήσει ο Θεός, όπως κι εμάς και όλα θα πάνε καλά. Το περιστατικό αυτό συνέβη πριν από 20 με 25 μέρες όταν έπεσε λιπόθυμο στο δρόμο. Δυστυχώς μόνο ντομάτα και ψωμί είχαμε να τους δώσουμε και τίποτε άλλο. Έχω άλλο ένα παιδί και δυστυχώς περνάμε δύσκολα οικονομικά γιατί είμαι άνεργος. Κάποια χρέη που είχαμε από παλιά μας κατέστρεψαν. Ευτυχώς μας βοηθάει η εκκλησία», λέει στο newsit.gr ο πατέρας του κοριτσιού.

Την είδηση της λιποθυμίας της μικρής αποκάλυψε το patrisnews.gr, όπου δημοσίευσε μια επιστολή που έλαβε από τον πατέρα, μέσα στην οποία περιγράφεται η αλήθεια για όσα περνάει η οικογένεια.

Όταν συνέβη το λιποθυμικό επεισόδιο, οι γονείς είχαν δώσει τα ελάχιστα χρήματά τους για να πληρώσουν τη δόση του ΕΝΦΙΑ, ενός μισοτελειωμένου ακινήτου. Έτσι από το νοικοκυριό έλειπαν τα βασικά και το κορίτσι ήταν νηστικό.

Η τοπική κοινωνία σοκαρίστηκε όταν έμαθε για το περιστατικό και τώρα γίνονται κινήσεις για τη στήριξη της οικογένειας.

Ο πατέρας όμως της μαθήτριας με μια επιστολή του ζητά βοήθεια και στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

«Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πατέρας, ο οποίος δε θέλει να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του, τονίζοντας ότι δε θέλει ελεημοσύνη, αλλά δικαιοσύνη από το κράτος.

«Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε. Για το λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν», καταλήγει η επιστολή του άνεργου πατέρα.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news