facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Διοικητής ΝΑΤΟ : «Απαράδεκτο αυτό που έκανε σήμερα η Τουρκία» - Υπουργός Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης:«Κανένα πρόβλημα»

Εντύπωση προκαλεί η στάση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την «εισβολή» του Oruc Reis όπου αγανάκτησε ακόμα και ο Πτέραρχος Τοντ Ουώλτερς (TodWοlters), Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητή Ευρώπης (SACEUR), στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο οποίος εξερχόμενος σήμερα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου και ενημερώθηκε από τον Ν.Παναγιωτόπουλο χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις σημερινές κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού, όταν την ίδια στιγμή ο Υπουργός Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετρίτης προχώρησε σε απίστευτες σε δηλώσεις νωρίτερα αναφέροντας ουσιαστικά ότι «συμβαίνουν αυτά».

Η επίσκεψη του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος διατηρούσε γραμμή επικοινωνίας απευθείας με τον πρωθυπουργό αλλά και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο σχετικά με τις τουρκικές κινήσεις ενώ την ίδια στιγμή επίσκεψη πραγματοποιούσε ο ανώτατος στρατιωτικός Διοικητής Ευρώπης του ΝΑΤΟ.

Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση με τον ανώτατο συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης (SACEUR) πτέραρχο Τοντ Ουώλτερς (Tod Wοlters), ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Ο κ. Ουώλτερς είναι Αμερικανός Πτέραρχος και ο άνθρωπος που πριν από μήνες είχαν καταθέσει τα υπομνήματα για τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου εθνικού χώρου από τουρκικά μαχητικά.

Οι συνομιλίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τις εξελίξεις και προκλήσεις ασφάλειας στη Νότια Πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα Άμυνας και Αποτροπής της Συμμαχίας, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβουλεύσεων στην επικείμενη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, την 12 και 13 Φεβρουαρίου 2020 στις Βρυξέλλες και υπογραμμίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος στην ασφάλεια και την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σημαντική συνεισφορά της στο ΝΑΤΟ και συζήτησε να συνεχίσει να αναπτύσσεται πάνω στις υπάρχουσες ισχυρές σχέσεις. Χαρακτήρισε τη χώρα μας ισχυρό και δεσμευμένο Σύμμαχο στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, ο οποίος συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινή ασφάλεια.

Όπως μετέδωσε ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός Ant1 μετά την ενημέρωση για τα σημερινά τεκταινόμενα στην ελληνική Υφαλοκρυπίδα ο ίδιος ο Πτέραρχος χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις σημερινές κινήσεις της Τουρκίας με το Oruc Reis.

Οι δηλώσεις Γ.Γεραπετρίτης

Συγκυριακό γεγονός, που προήλθε λόγω κακών καιρικών συνθηκών χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τον πλου του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis», με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι δεν πρόκειται για κάτι το οποίο προκαλεί οποιαδήποτε ανησυχία.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989, ο Γ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι το πλοίο δεν συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη, δεν υπήρξε πόντιση καλωδίου ούτε ερευνητικές εργασίες, και άρα το όλο περιστατικό είναι σε στάδιο αποδρομής. Είπε, μάλιστα, ότι έχουν υπάρξει οι αναγκαίοι δίαυλοι επικοινωνίας με την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, η Τουρκία έχει κατανοήσει πλέον ότι τέτοιου είδους «πυροτεχνήματα» δεν θα είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Και, επιπλέον, αν υπήρχε η οποιαδήποτε διάθεση να δοκιμασθούν οι ελληνικές αντοχές, είναι βέβαιο ότι θα παράγονταν τα αντίθετα αποτελέσματα. Στην παρούσα κυβέρνηση δεν υπάρχει διάσταση λόγων και έργων, ήταν το γενικό σχόλιο του υπουργού που ανέφερε ακόμη ότι το κρίσιμο είναι να μην υπερεκτιμά ούτε να υποτιμά καταστάσεις η ελληνική πλευρά.

Τέλος και αντίθετα από ότι αναφέρουν περί αποχώρησης του τουρκικού ερευνητικού από την ελληνική Υφαλοκρυπίδα το Oruc Reis βρίσκεται εντός και δεν έχει αποχωρήσει.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news