facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Κ.Μητσοτάκης: «Οι μετεγγραφές σε άλλη σχολή θα γίνονται μόνο αν συμπληρώνεται το 75% του βαθμού εισαγωγής σε αυτήν»

Αλλαγή του πλαισίου για τις μετεγγραφές φοιτητών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας προωθεί η κυβέρνηση καθώς μπαίνει «φρένο» στη μεταπήδηση από ένα ομοειδές τμήμα της περιφέρειας σε κάποιο που εδρεύει στα κεντρικά ΑΕΙ για όσους φοιτητές εισάγονται με χαμηλές βαθμολογίες.

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στις μετεγγραφές φοιτητών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές στην Παιδεία θα πλαισιωθούν και από ένα νέο σύστημα μετεγγραφών στα Πανεπιστήμια καθώς όπως είπε, η σημερινή κατάσταση, όπου ένας φοιτητής μπαίνει σε μία σχολή με πολύ μικρή βαθμολογία και μεταφέρεται σε μία άλλη όπου εισάγονται κάποιοι με πολύ μεγαλύτερους βαθμούς θα λήξει.

«Είναι άδικο για όλους αυτούς οι οποίοι προσπάθησαν και εισήχθησαν σε σχολές με υψηλούς βαθμούς. Στο εξής, κάποιος θα μετεγγράφεται σε άλλη σχολή μόνο αν συμπληρώνει το 75% του βαθμού εισαγωγής σε αυτήν. Αυτό είναι το δίκαιο και αυτό θα κάνουμε πράξη».

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news