facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: 638 νεκροί - Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο στην Ιαπωνία - Ποιες χώρες πλήττει ο ιός

Δεν έχει τέλος η λίστα θανάτου της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, καθώς μέσα σε μία ημέρα πέθαναν 73 άνθρωποι στην Κίνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 638. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα του ιού αυξάνονται ραγδαία, χιλιάδες ασθενείς νοσηλεύονυται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τρόμο προκαλεί το γεγονός πως τριπλασιάστηκαν τακρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται σε καραντίνα ανοιχτά του Τόκιο.
Οι περισσότεροι από τους νεκρούς του τελευταίου 24ωρου (69) πέθαναν στην επαρχία Χουμπέι. Οι 64 από τους ασθενείς πέθαναν στην πόλη Γουχάν, που θεωρείται εστία της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός.
Σε όλη την Κίνα καταγράφηκαν 3.143 επιβεβαιωμένανέα κρούσματα του 2019-nCoV, γεγονός που αυξάνει σε 31.161 το σύνολο των κρουσμάτων. Από τους ασθενείς αυτούς, 4.821 άνθρωποι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ αντίθετα 1.540 άνθρωποι έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά του Τόκιο

Άλλοι 41 από τους 3.700 επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοικτά της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, επαληθεύτηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.
Πλέον, το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο κρουαζιερόπλοιο έχει φτάσει τους 61, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας. Οι επιβαίνοντες στο κρουαζιερόπλοιο είναι πάνω από 3.700, οι 273 εκ των οποίων υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, σύμφωνα με τον Κατσουνόμπου Κάτο.
Οι 41 νέοι ασθενείς, όπως και οι 20 που είχαν εντοπιστεί ήδη, θα αποβιβαστούν και θα διακομιστούν σε νοσοκομεία.
Το Diamond Princess τέθηκε σε καραντίνα, καταρχήν για 14 ημέρες, τη Δευτέρα.

Νέο κρούσμα στην Ιταλία

Το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού είναι γεγονός και στην Ιταλία. Ασθενείς είναι ένας Ιταλός πολίτης που επέστρεψε στην Ιταλία από την Κίνα την περασμένη Δευτέρα, μαζί με άλλους 55 Ιταλούς που ζούσαν μόνιμα στη Γουχάν.
Ο ασθενής, 30 με 34 ετών, μέχρι χθες βρισκόταν σε καραντίνα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Τσεκινιόλα, κοντά στη Ρώμη. Μόλις οι γιατροί παρατήρησαν ύποπτα συμπτώματα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης, Λάτζαρο Σπαλαντσάνι. Στην παρούσα φάση παρουσιάζει μόνον λίγο πυρετό, ο οποίος δεν προκαλεί ανησυχία.
Την περασμένη εβδομάδα δυο κινέζοι τουρίστες που επισκέπτονταν την Ρώμη διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σπαλαντσάνι, όπου εξαιτίας αναπνευστικών επιπλοκών έχουν εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τζινπίνγκ σε Τραμπ: Η Κίνα θα νικήσει τη «μάχη» με την επιδημία

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε σήμερα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους τον πρόεδρο των ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ ότι η χώρα του είναι «απόλυτα ικανή» να αντιμετωπίσει την επιδημία πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός.
Ο Σι είπε στον Τραμπ πως η χώρα του έχει εμπλακεί σε «παλλαϊκό πόλεμο» για να ελέγξει την επιδημία και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «εθνική κινητοποίηση», στο πλαίσιο της οποίας «εφαρμόζονται τα πιο αυστηρά μέτρα πρόληψης και ελέγχου» της επιδημίας, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Επέμεινε πως είναι βέβαιος πως η χώρα του θα «νικήσει» τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με το δημόσιο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, ο Σι προέτρεψε παράλληλα την Ουάσινγκτον να αντιδράσει «ορθολογικά» στην επιδημία και πρότεινε οι δύο πλευρές να συνεχίσουν να επικοινωνούν, να ενισχύσουν τον συντονισμό τους και τη συνεργασία τους για να περιοριστεί η επιδημία που προκαλεί ο 2019-nCoV.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε τον κινέζο ομόλογό του ότι έχει «εμπιστοσύνη» στην Κίνα και τις προσπάθειες που καταβάλλει για να τερματίσει την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.
Ο Τραμπ «εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην δύναμη και την αντοχή της Κίνα στη μάχη εναντίον της επιδημίας του νέου κορωνοϊού» και οι δύο αρχηγοί κρατών «συμφώνησαν να συνεχίσουν την εκτεταμένη επικοινωνία και συνεργασία των δύο χωρών», ανέφερε η προεδρία των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή της.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η κινεζική διπλωματία είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι «δημιουργούν και σπέρνουν τον πανικό»γύρω από τον νέο κορωνοϊό, που εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Ουχάν, τη μεγαλούπολη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων που είναι πρωτεύουσα της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι.

Δείτε τον «χάρτη» με τα κρούσματα ανά ήπειρο

Όλο και περισσότερες χώρες πλήττει ο νέος κορωνοϊός, σκορπώντας την ανησυχία παγκοσμίως, καθώς ήδη 638 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους (οι 637 στην Κίνα).
Σύμφωνα με τα στοιχεία, εκτός Κίνας έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 240 κρούσματα μόλυνσης σε τριάντα χώρες και περιοχές.
Κίνα
Πάνω από 31.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην Κίνα. Μέχρι τώρα Ως τα υπέκυψαν οι 637 εξ αυτών, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των υγειονομικών αρχώ.
Στη συντριπτική τους πλειονότητα (618), οι θάνατοι των ασθενών έχουν καταγραφεί την επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γουχάν.
Δέκα κρούσματα έχουν αναφερθεί στην αυτόνομη περιοχή του Μακάο, ενώ ένα κρούσμα έχει καταγραφεί στο Θιβέτ.

Ασία-Ειρηνικός

Ανατολική Ασία
Νότια Κορέα: 23 κρούσματα.
Ιαπωνία: 86 κρούσματα, ανάμεσά τους 61 στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά του λιμένα της Γιοκοχάμα.
Ταϊβάν: 13 κρούσματα.
Καμπότζη: Ένα κρούσμα.
Μαλαισία: 14 κρούσματα.
Φιλιππίνες: Τρία κρούσματα, ανάμεσά τους ένα θανατηφόρο. Ένας κινέζος που καταγόταν από την Γουχάν υπέκυψε στη Μανίλα. Επρόκειτο για τον πρώτο θάνατο που καταγράφηκε εκτός Κίνας.
Σιγκαπούρη: 30 κρούσματα.
Ταϊλάνδη: 25 κρούσματα.
Βιετνάμ: 10 κρούσματα.
Ινδία: Τρία κρούσματα.
Νεπάλ: Ένα κρούσμα.
Σρι Λάνκα: Ένα κρούσμα.
Αυστραλία: 14 κρούσματα.
Αμερική
Καναδάς: Πέντε κρούσματα, στα οποία προστίθενται δύο Καναδοί που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο που έχει τεθεί σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα.
ΗΠΑ: 12 κρούσματα.

Ευρώπη

Γερμανία: Δεκατρία κρούσματα.
Βέλγιο: Ένα κρούσμα.
Ισπανία: Ένα κρούσμα.
Φινλανδία: Ένα κρούσμα.
Γαλλία: Έξι κρούσματα
Ιταλία: Τρία κρούσματα
Σουηδία: Ένα κρούσμα.
Ηνωμένο Βασίλειο: Τρία κρούσματα.
Ρωσία: Δύο κρούσματα.

Μέση Ανατολή

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Πέντε κρούσματα.
newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news