facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Νεκρός ο 34χρονος εκτελεστής στρατιωτικός - Τουλάχιστον 26 οι νεκροί

Οι ταϊλανδέζικες δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν, τελικά, τον Ταϊλανδό υπαξιωματικό, δράστη της σφαγής στο εμπορικό κέντρο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα (Κοράτ), με τουλάχιστον 26 νεκρούς, επιβεβαίωσαν ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Ανουτίν Σαρνβιρακούλ και ο αρχηγός της αστυνομίας.

Η επιχείρηση κράτησε περισσότερες από 13 ώρες.

Πρωτοφανές το μακελειό σύμφωνα με τον πρωθυπουργό

Το μακελειό με τους 27 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου του δράστη της επίθεσης, σε εμπορικό κέντρο είναι "πρωτοφανές" στη χώρα, είπε ο πρωθυπουργός.

"Είναι πρωτοφανές στην Ταϊλάνδη και θέλω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει μια τέτοια κρίση", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο της πόλης Νακόν Ρατσασίμα όπου πήγε να επισκεφθεί τους τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν εκεί μετά τη σφαγή.

Πρόσθεσε ότι τα κίνητρα του δολοφόνου ήταν "προσωπικά", έχουν σχέση με μια διένεξη για την "πώληση ενός σπιτιού" στην οποία θεωρούσε ότι είχε εξαπατηθεί.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας ανέφερε: «Ευχαριστούμε την αστυνομία και τον στρατό που έδωσε τέλος στην κατάσταση. Ο ένοπλος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε!!!».







Ο αρχηγός της αστυνομίας ανακοίνωσε επίσης ότι ο δράστης είναι νεκρός και πως η αστυνομική επιχείρηση τελείωσε.

Νωρίτερα το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε ότι ο δράστης, ο Ταϊλανδός υποαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα, κατάφερε να διαφύγει από το εμπορικό κέντρο, μετά από ανταλλαγή πυρών με τις ειδικές δυνάμεις στο πολυώροφο γκαράζ του εμπορικού κέντρου. Στη συνέχεια, πυροβόλησε μια φιάλη αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και μέσα στη σύγχυση εξαφανίστηκε, ανέφερε ο ρεπόρτερ του καναλιού.


Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 63 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη σφαγή. Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους και ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Thairath TV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, έκανε λόγο για 25 νεκρούς. Δεν υπάρχουν ξένοι υπήκοοι μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών στο εμπορικό κέντρο.


Ο Ταϊλανδός υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα, 34 ετών, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης.

Πώς ξεκίνησε η σφαγή

Ο Τζακραπάντ Τόμα σκόρπισε τον θάνατο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα (γνωστή και με την ονομασία Κοράτ) πυροβολώντας μέσα σε μια στρατιωτική βάση, σε έναν βουδιστικό ναό και στο εμπορικό κέντρο όπου οι αρχές πίστευαν ότι κρατούσε ομήρους. Μάλιστα, «μετέδιδε» τη διαδικασία μέσω Facebook.




Ο Τόμα ξεκίνησε τη σφαγή αργά το απόγευμα, από μια στρατιωτική βάση, όπου σκότωσε τρεις ανθρώπους. Αρχικά άνοιξε πυρ στο σπίτι ενός ανώτερου αξιωματικού και μετά μέσα στον στρατώνα. Μόλις ολοκλήρωσε εκεί το «έργο» του, έφυγε με ένα στρατιωτικό όχημα και κατευθύνθηκε στο εμπορικό κέντρο.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news