facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΑΣΟΕΕ: Ειδικός φρουρός τράβηξε όπλο μέσα στο πανεπιστήμιο - Δέχθηκε επίθεση από 30 άτομα, λέει η ΕΛΑΣ

Στην καταγγελία ότι άνδρας της Αστυνομίας τράβηξε όπλο μέσα στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου προχώρησαν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και οι φοιτητικές παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ και ΕΑΑΚ-ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με την αστυνομία, που ερεύνησε τις καταγγελίες, διαπιστώθηκε ότι ένας ειδικός φρουρός, από τους πρόσφατα προσληφθέντες, πήγε στην ΑΣΟΕΕ φορώντας πολιτικό μπουφάν πάνω από τη στολή του, προκειμένου να παραλάβει τη φίλη του που είναι φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι ήταν αστυνομικός και του επιτέθηκαν. Του πήραν το κράνος και τον χτύπησαν και εκείνος έβγαλε το όπλο του. Η σκηνή αυτή καταγράφηκε σε βίντεο.  Μετά την επίθεση και την αντίδραση του ειδικού φρουρού, στην ΑΣΟΕΕ έσπευσε μια διμοιρία των ΜΑΤ από την οδό Μαυροματαίων και επί ώρα επικράτησε ένταση. 

Η αστυνομία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση και παράλληλα έχει διαταχθεί ΕΔΕ. Όπως αναφέρεται ο ειδικός φρουρός δέχθηκε επίθεση από 30 άτομα. Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ακολουθεί: 

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.


«Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην καταγγελία της. 




«Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας. Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής», καταγγέλλει η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ.





protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news