facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Ερντογάν: Σήμερα θα περάσουν περίπου 25.000 πρόσφυγες

Συνεχίζει να… κουνάει το δάχτυλο στην Ευρώπη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους πρόσφυγες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει σκοπό να κλέισει τα σύνορα της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, ήδη έχουν περάσει στην Ευρώπη 18.000 πρόσφυγες και σήμερα θα περάσουν περίπου 25.000 – 30.000 άτομα.

“Μας λέμε εδώ και πολύ καιρό ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε έναν τέτοιο αριθμό προσφύγων. Μας υποσχέθηκαν βοήθεια, αλλά δεν κάνουν τίποτα. Είχαμε προειδοποιήσει τη κράτη της Δύσης ότι πρέπει να ανοίξουμε τα σύνορα μας στην Ευρώπη. Από εδώ και πέρα, δεν θα κλείσουμε τις πόρτες. [Περίπου] 18.000 πρόσφυγες έχουν ήδη περάσει και σήμερα ο αριθμός αυτός θα είναι 25.000-30.000 και δεν θα κλείσουμε τις πόρτες μας, γιατί η ΕΕ πρέπει να κρατήσει το λόγο της”, δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ιντλίμπ και ο Πούτιν

Στην ίδια ομιλία, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη Συρία, εξηγώντας ότι ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να να αφήσει την Άγκυρα «πρόσωπο με πρόσωπο» με τις συριακές αρχές στη σύγκρουση στην Ιντλίμπ.

«Ρώτησα τον κ. Πούτιν: “Τι κάνετε εκεί; Εάν φτιάχνετε βάση, κάντε το, αλλά φύγετε από τη μέση και αφήσετε μας ‘πρόσωπο με πρόσωπο’ με τις συριακές αρχές”», δήλωσε ο Ερντογάν.
Προειδοποίησε επίσης το συριακό καθεστώς ότι «θα πληρώσει το τίμημα» για τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ και ανέφερε ότι εάν η Ρωσία αφήσει τη Δαμασκό απέναντι στην Τουρκία «ένας προς έναν», τότε «θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε από τη Ρωσία “να φύγει από τον δρόμο μας” στη Συρία στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες Παρασκευή με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Είπα στον Πούτιν: ‘Τι κάνετε εκεί κάτω; Αν θέλετε να εγκαταστήσετε μία βάση, κάντε το, αλλά φύγετε από τον δρόμο μας. Αφήστε μας πρόσωπο με πρόσωπο με το (συριακό) καθεστώς'”, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του από την Κωνσταντινούπολη, ενώ υπογράμμισε ότι οι συριακές δυνάμεις “θα πληρώσουν το τίμημα” των επιθέσεών τους εναντίον του τουρκικού στρατού.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news