facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Σταϊκούρας: Αρνούνται άρση τραπεζικού απορρήτου 22.000 δανειολήπτες α' κατοικίας

Για αρκετές ευνοϊκές προβλέψεις που θα υπάρξουν προκειμένου να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των πολιτών που έχουν μπει στην πλατφόρμα για τα κόκκινα δάνεια, τονίζοντας πως “συνεχίζουμε την προσπάθεια για να μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι”.

Κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια επεσήμανε πως “πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, δεν μπορούμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ιδιωτικό χρέος, με δεδομένο πως πρόθεση είναι να έρθει νέος πτωχευτικός κώδικας μέσα στην άνοιξη. Ο υπουργός αναφέρθηκε στο διπλό στόχο να δοθεί μια ευκαιρία για νέα αρχή στους πολίτες και να τεθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές προ των ευθυνών τους.

Όσον αφορά στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια ο υπουργός αναφέρθηκε σε μία “περίμετρο” 131.808 πολιτών που θα μπορούσαν να μπουν στην πλατφόρμα. Ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν μπει 65.393, δηλαδή ένας στους δύο πολίτες δεν έχει κάνει καν χρήση. Παράλληλα 22.000 από όσους μπήκαν στην πλατφόρμα αρνούνται να δώσουν έγκριση για την άρση του απορρήτου τους. Επίσης το ένα τρίτο δηλώνει άλλη πρώτη κατοικία από αυτή που έχει πάρει το δάνειο, ενώ υπάρχουν και ένα τρίτο που δεν έχει τα κριτήρια που έχουν τεθεί. Ουσιαστικά μέχρι τώρα περίπου 2.000 προχώρησαν τη διαδικασία και αξιολογούνται για να μπουν στο νέο καθεστώς, που θα τεθεί σε ισχύ.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news