facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: Άλλα 19 πρόχειρα νοσοκομεία θέλουν να φτιάξουν στην Ουχάν

Αλλα 19 πρόχειρα νοσοκομεία, ειδικά διαμορφωμένα για να υποδέχονται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, θα κατασκευάσουν οι κινεζικές αρχές στην πόλη Ουχάν, σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά τοπικοί φορείς την Παρασκευή.

Με την ολοκλήρωσή τους, που αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όλα τα αυτοσχέδια νοσοκομεία στην πόλη - επίκεντρο της επιδημίας, αναμένεται να προσφέρουν 30.000 κλίνες, δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Ουχάν, Hu Yabo, σε συνέντευξη Τύπου για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας.

Μέχρι σήμερα, οι αρχές έχουν μετατρέψει 13 υπάρχοντες χώρους (όπως μικρές βιβλιοθήκες, γυμναστήρια κλπ) σε προσωρινά νοσοκομεία, που διαθέτουν 13.348 κρεβάτια, ενώ περίπου 9.300 κρεβάτια έχουν τεθεί σε χρήση για τη νοσηλεία των ασθενών με ήπια συμπτώματα, δήλωσε ο Hu.

Για να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους απέναντι στη νόσο, τα αυτοσχέδια νοσοκομεία θα εφοδιάζονται με αξονικούς τομογράφους και άλλο ιατρικό εξοπλισμό.

Περίπου 72 ιατρικές ομάδες από άλλες περιοχές της Κίνας έχουν ήδη αποσταλεί σε αυτά τα προσωρινά νοσοκομεία για να βοηθήσουν τους τοπικούς συναδέλφους του να θεραπεύσουν τους ασθενείς και να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στην Ουχάν ανήλθε στις 45.346 την Πέμπτη.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news