facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στον ΘΕΜΑ 104,6: Εδώ είμαστε για διάλογο από μηδενική βάση, αγαπάμε τον Μηταράκη

Με διαφορετική στάση όσον αφορά το ενδεχόμενο διάλογου για το μεταναστευτικό εμφανίστηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, λίγες ώρες μετά την ανάρτησή του στο Facebook στην οποία έγραφε προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη «ας μην περιμένει αδίκως».

«Εδώ είμαστε για διάλογο. Από τις 3 το μεσημέρι θα είμαστε στην Αθήνα και το κινητό μου θα είναι ανοιχτό για διάλογο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης.

Ερωτηθείς, δε, για τη γνώμη του όσον αφορά τον κ. Μηταράκη ο Κώστας Μουτζούρης είπε «τον αγαπάμε τον Νότη Μηταράκη, είναι και πολίτης του βορείου Αιγαίου, δεν τα έχουμε σπάσει μαζί του, η πόρτα μου και το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτά».

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου διευκρίνισε, ακόμα, ότι η διαφωνία των κατοίκων των νησίων του ανατολικού Αιγαίου είναι με την επίταξη περιοχών μόνο στις δικές τους περιοχές.

«Γιατί κάνει επιτάξεις μόνο στα νησιά και όχι και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πρέπει τα νησιά να έχουν 50.000 επειδή αντιδρά η υπόλοιπη Ελλάδα;» σημείωσε με έμφαση, προσθέτοντας ότι «είναι μονόπατη η απόφαση της κυβέρνησης ότι το όλο θέμα θα λυθεί αν χτιστούν κάποιες κλειστές δομές στα νησιά, ειδικά όταν προχθές το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μία χώρα μπορεί να απελαύνει μαζικά παρανόμως εισερχομένους μετανάστες».

Επικαλούμενος δε διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ο περιφερειάρχης ισχυρίστηκε ότι καμία συμφωνία δεν επιβάλλει την παραμονή μεταναστών στα νησιά, όπου αποβιβάζονται και ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα. «Μας είπε ο κ. Σχοινάς, στις Βρυξέλλες όπου βρεθήκαμε, ότι κανείς νόμος, κανένα Δουβλίνο δεν επιβάλλει τη διατήρηση των μεταναστών στα νησιά, όπως μας λέει η κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Μουτζούρης. «Αυτό μας εκπλήσσει, διότι μέχρι τώρα ελέγετο ότι οι συμφωνίες είναι αυτές που κρατούν τους μετανάστες στα νησιά»

Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να περάσει στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες και αντιδρούν κατά τρόπο που δεν έχει προηγούμενο, έχοντας, μάλιστα, στην πρώτη γραμμή «γαλάζια» στελέχη της αυτοδιοίκησης. Το μήνυμα δεν είναι άλλο από την δικαιολόγηση της επίταξης χώρων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σκοπό την κατασκευή κλειστών κέντρων. Δεν είναι όλοι οι νησιώτες αντίθετοι με τα κλειστά κέντρα, αλλά φοβούνται ότι θα δουν την ιστορία να επαναλαμβάνεται: Όπως συνέβη και με τα hot spots. Παρά τις αντίθετες αρχικά διαβεβαιώσεις, τα νησιά μετατράπηκαν σε αποθήκη για χιλιάδες ταλαιπωρημενους μετανάστες.

Η κυβέρνηση αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να επιταχύνει τις διαδικασίες κατασκευής των προγραμματισμένων κλειστών κέντρων, αφήνοντας περιθώριο μερικών ακόμα ημερών για διαβουλεύσεις με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους τοπικούς Δήμους.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news