facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Θάνος Πλεύρης στο ΘΕΜΑ 104,6: O «Σαράφης» ακουγόταν σαν να είχε πιει ήλιο - Πήραμε όμως απαντήσεις

Τις συνθήκες με τις οποίες έγινε η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, περιέγραψε μιλώντας το ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής αυτής Θάνος Πλεύρης.

Ο βουλευτής επιβεβαίωσε ότι η κατάθεση διήρκησε οκτώμισι ώρες και ήταν ιδιαίτερα περιγραφικός ως προς το πώς έγινε αυτή η διαδικασία.

«Υπήρχε ένα  μεγάλο τραπέζι συνεδριάσεων, ο χώρος αρκετά μικρός, το τραπέζι μάλιστα κάλυπτε όλο το χώρο» είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης με συνέχισε: «Υπήρχε μία Τηλεόραση και αρκετά μεγάλη οθόνη, αλλά ο μάρτυρας δεν ήθελε οπτική επαφή ούτε με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Υπήρχαν όμως δύο μεγάλα μεγάφωνα, σαν αυτά του στέρεο που λέμε, για να θυμηθούμε τα παλιά, απ’ όπου ακουγόταν η φωνή του καθαρά, αν και αλλοιωμένη. Πώς είναι όταν πίνεις ήλιο και κάνεις τη φωνή σου μετά, είχε, να το πώς χαριτολογώντας, ένα τέτοιο έντονο χαρακτηριστικό» αποκάλυψε ο κ. Πλεύρης.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι «και ο μάρτυρας μας άκουγε καθαρά, δεν υπήρχε κάποια καθυστέρηση, ανάμεσα σε ερωτήσεις και απαντήσεις, ίσως μόνο πέντε έξι δευτερολέπτων» και εξέφρασε την άποψη ότι έτσι «απλώς χανόταν η αμεσότητα της επαφής, όταν τον άλλο τον έχεις μπροστά, αλλά δεν είχαμε πρόβλημα να πάρουμε απαντήσεις». Χαρακτήρισε δε τη διαδικασία πρωτόγνωρη, αλλά ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος εξέτασε «μια χαρά τον μάρτυρα».

Όσο για την ουσία, ο κ. Πλεύρης, απαντώντας σε ερώτηση (του Γιάννη Πρετεντέρη) αν τα όσα κατέθεσε χτες ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» είχαν απόκλιση από όσα είχε καταθέσει στην επιτροπή ο μάρτυς Φιλίστωρας Δεσταμπασίδης, σημείωσε πως υπήρξε ξεκάθαρη απόκλιση και δήλωσε πως ο «Σαράφης» είχε σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση σε όλες τις ερωτήσεις ότι «δεν έχει γνώση που ότι χρήματα έφτασαν κάπου. Η γνώση του περιορίζεται στο σημείο ότι βάση πραγμάτων που έβλεπε, πιθανολογεί να συνέβη αυτό, ήταν μία ξεκάθαρη θέση που ο άνθρωπος σε όλη τη διάρκεια (της κατάθεσης) υποστήριζε». «Βάσει στοιχείων που έβλεπα πιθανολογώ» αυτή είναι η βασική αρχή της κατάθεσής του, είπε ο κ. Πλεύρης. 



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news