facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Σχοινάς για μεταναστευτικό: Έρχονται 10.000 ένοπλοι συνοριοφύλακες που θα φορούν ευρωπαϊκή στολή

Κεντρική προτεραιότητα στο θέμα της ασφάλειας αποτελεί η εφαρμογή της απόφασης για δημιουργία μόνιμου σώματος ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου.

Όπως επισήμανε ο κ. Σχοινάς, πρόκειται για ευρωπαϊκή υπηρεσία η οποία θα διαθέτει 10.000 άτομα ως μόνιμο προσωπικό που θα φέρει οπλισμό, θα φορά ευρωπαϊκή στολή και θα διαθέτει δικό του εξοπλισμό.

“Θα είναι ένα άνευ προηγουμένου βήμα στην προσπάθεια ομοσπονδιοποίησης της διαχείρισης των συνόρων μας”, επισήμανε, για να τονίσει παράλληλα ότι η απόφαση έχει ληφθεί, αλλά τώρα χρειάζονται τα χρήματα.

Το οξύμωρο, όπως είπε, είναι ότι κάποιες χώρες που ζητούν πιο έντονα την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων ανήκουν στο στρατόπεδο των πιο φειδωλών σε ό,τι αφορά την συνεισφορά στον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση αν στην συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε. το 1% του ΑΕΠ επαρκεί, ο κ. Σχοινάς απάντησε ευθέως αρνητικά, τονίζοντας ότι χρειάζεται να αποφασιστεί κάτι που “θα συντηρεί το επίπεδο των κοινών μας φιλοδοξιών, προσαρμόζοντας παραδοσιακούς τομείς όπως η γεωργία στις κοινωνίες που ζούμε, αλλά θα καταβάλλει ξεκάθαρα μια επιπλέον προσπάθεια να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις: έρευνα, ανάπτυξη, καινοτομία και ασφάλεια”.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news