facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Η ΙΚΕΑ ανακαλεί προληπτικά τη κούπα ταξιδιού TROLIGTVIS

Σε προληπτική ανάκληση κούπας ταξιδιού λόγω μη τήρησης των κανονισμών της ΙΚΕΑ αναφορικά με τη χρήση χημικών για την παρασκευή δοχείων μεταφοράς τροφίμων, προχώρησε η εταιρεία.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΙΚΕΑ, η ανάκληση αφορά μόνο τις κούπες ταξιδιού TROLIGTVIS που έχουν παραχθεί στην Ινδία και φέρουν τη σήμανση “ Made in India”.

Η ΙΚΕΑ έλαβε πρόσφατα ενημέρωση ότι σε ορισμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στην κούπα ταξιδιού TROLIGTVIS υπάρχει η πιθανότητα να μεταναστεύσει ικανό επίπεδο φθαλικού διβουτυλεστέρα (Dibutyl phthalate-DBP) το οποίο υπερβαίνει τα προδιαγραφόμενα όρια των κανονισμών της ΙΚΕΑ. Η ΙΚΕΑ έχει εδώ και αρκετά χρόνια καταργήσει τη χρήση των φθαλικών ενώσεων σε προϊόντα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Η ΙΚΕΑ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη κούπα ταξιδιού να σταματήσουν να τη χρησιμοποιούν και να την επιστρέψουν στο κοντινότερο κατάστημα ΙΚΕΑ της περιοχής τους για την αντικατάσταση της με ένα παρόμοιο προϊόν ή επιστροφή χρημάτων.

Για την επιστροφή δεν απαιτείται η επίδειξη της απόδειξης αγοράς.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news