facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Κεραμέως σε ΣΥΡΙΖΑ: Πόση υποκρισία πια ο Φίλης - Tο 2016 βγήκε προκήρυξη που αναφέρεται στην ισοδυναμία των Kολεγίων

Για βαριά υποκρισία και φθηνό λαϊκισμό κατηγόρησε στην Ολομέλεια της Βουλής την αξιωματική αντιπολίτευση η Νίκη Κεραμέως εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν και σήμερα καταγγέλλει την επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων, ως κυβέρνηση είχε φροντίσει να την αναγνωρίσει κανονικά.

Αφορμή για την αντίδραση της υπουργού Παιδείας αποτέλεσε η σφοδρή κριτική που άσκησε ο Νίκος Φίλης για την επίμαχη διάταξη. Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η υπουργός Παιδείας κάνει το delivery ιδιωτικών συμφερόντων καθώς εξισώνει επαγγελματικά τα πτυχία ΑΕΙ και κολεγίων.

Απο την πλευρά της η κυρία Κεραμέως ανέγνωσε και κατέθεσε για τα πρακτικά δεκάδες προκηρύξεις προσλήψεων εκπαιδευτικών της περιόδου 2015 – 2019 που αναγράφουν ότην ισοδυναμία κολεγίων και πανεπιστημίων.

«Έρχομαι όμως και στο πιο ενδιαφέρον. Γιατι ο αγαπητός κ. Φίλης είπε βαριές εκφράσεις. Μίλησε για ντελίβερι συμφερόντων. Σας λέω λοιπόν ότι το 2016 βγήκε προκήρυξη πρόσληψης εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης που αναφέρεται την ισοδυναμία των κολεγίων. Την υπογράφει ο κ. Φίλης. Πόση υποκρισία πια. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για 4 χρόνια; Αναγνώριζε κανονικότατα την επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων. Για 4 χρόνια όλα μέλι γάλα. Ηρθε όμως το 2019 που είχαμε εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές για να γίνει αρεστός σε μια συγκεκριμένη ομάδα αποφάσισε να κηρύξει τάχα πόλεμο στα κολέγια και και ψήφισε την εξαίρεση αποφοίτων κολεγίων απο προσλήψεις εκπαιδευτικών» είπε η υπουργός για να προσθέσει ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία προκάλεσε την παρέμβαση της ευρωπαϊκής επιτροπής.

Πέραν αυτών η υπουργός υπερασπίστηκε το σύνολο των διατάξεων του νομοσχεδίου εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι προωθούν την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής που θα αξιολογεί και θα ελέγχει την ποιότητα των πανεπιστημίων. Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα καθορίζει και την κατανομή του 20% της κρατικής επιχορήγησης ενώ το υπόλοιπο 80% θα μοιράζεται με βάση αντικειμενικά κριτήρια (αριθμός φοιτητών, γεωγραφική διασπορά τμημάτων κ.α.).

Ο πρόεδρος της αρχής θα προτείνεται απο υπουργικό συμβούλιο αλλά την τελική απόφαση θα την λαμβάνει η Βουλή.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news