facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Αμείωτη η τουρκική προκλητικότητα: Δεσμεύουν με NAVTEX το μισό ανατολικό Αιγαίο

Η τουρκική προκλητικότητα δεν γνωρίζει όρια, καθώς η Άγκυρα, αποφάσισε να δεσμεύσει μεγάλο μέρος του Αιγαίου για ασκήσεις του πολεμικού της ναυτικού.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά το κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Γαλλίας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ιταλίας, που χαρακτήρισαν τα μνημόνια Τουρκίας-Λιβύης «άκυρα και κενά περιεχομένου».
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις τρεις NAVTEX η Άγκυρα δεσμεύει με την πρώτη από αυτές την περιοχή μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και Λήμνου για πολλαπλά χρονικά διαστήματα μέσα στο 2020, για ασκήσεις με πυρά:
Στην τρίτη την περιοχή μεταξύ Σκύρου, Άι Στράτη και Λέσβου:
Παράλληλα, αμφισβητώντας για μια ακόμα φορά την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, ενώ η Ελλάδα δέσμευσε την περιοχή για άσκηση στις 9 Ιανουαρίου, η Τουρκία εξέδωσε δική της οδηγία προς ναυτιλομένους, τονίζοντας πως επειδή η NAVTEX της Αθήνας εκδόθηκε από σταθμό που δεν είναι αρμόδιος, προχώρησε σε επανέκδοση της οδηγίας από τον δικό της σταθμό για την ασφάλεια των ναυτιλομένων.

Ερντογάν: Η ασφάλεια της χώρας ξεκινά πολύ πέρα από τα σύνορά της

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Ιράκ, τη Συρία και τη Μεσόγειο, επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον και η ασφάλεια της χώρας του ξεκινούν πολύ πέρα από τα σύνορά της.
Αναφερόμενος στο σχέδιο αποστολής Τούρκων στρατιωτικών στη Λιβύη, ο Ερντογάν είπε: «Βρισκόμαστε σε αυτά τα εδάφη (σ.σ. τη Λιβύη) όπου οι πρόγονοί μας έγραψαν ιστορία, επειδή μας προσκάλεσαν εκεί για να διαλύσουμε την αδικία και τις διώξεις». Πρόσθεσε ότι η χώρα του θα δώσει «την καλύτερη απάντηση» σε όσους δεν κατανοούν ότι η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινά πέραν των συνόρων της, απορρίπτοντας τις επικρίσεις που έχει προκαλέσει αυτή η απόφασή του.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε μια εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news