facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Λαμία: Κάτοικοι έκλεισαν την Εθνική οδό για το hotspot στη Μαυρομαντήλα

«Αυτή είναι μόνο η αρχή…», προειδοποιούν οι κάτοικοι που είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία hot spot στην περιοχή τους…
Τη στρατηγική θέση του χωριού τους, απέδειξαν το μεσημέρι της Κυριακής (12/1) οι κάτοικοι της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής Λαμίας και των όμορων Κοινοτήτων του Δήμου Λαμιέων, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο για 90 και πλέον λεπτά (πάνω από δύο ώρες όλο το δίκτυο).
Οι κάτοικοι αντιδρούν στην ιδέα δημιουργίας οποιασδήποτε δομής φιλοξενίας «πολιτών τρίτων χωρών» στην περιοχή τους και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο.
Εκατοντάδες κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της 7μελους συντονιστικής επιτροπής και στις 12:00’ συγκεντρώθηκαν στο βενζινάδικο στον κόμβο εισόδου του ΠΑΘΕ στην Αγία Παρασκευή.
Στις 12:30’ τα πρώτα οχήματα και οι κάτοικοι διέκοψαν την κυκλοφορία στην παλαιά εθνική.
Ακολούθησε, 9 λεπτά αργότερα, ο αποκλεισμός διαδοχικά και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας στην εθνική, εγκλωβίζοντας εκατοντάδες οχήματα.
Ρεύμα Κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Τα πράγματα δυσκόλεψαν όταν ελάχιστα λεπτά μετά τη 1:20’ έκλεισε και ο παράδρομος δεξιά της ανόδου προς Θεσσαλονίκη της Εθνικής που μέχρι εκείνο το σημείο εξυπηρετούσε και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από και προς Αθήνα.
Φωτογραφία από την άδεια εθνική οδό:
Οι κάτοικοι ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας:
Και καπνογόνο:
Ακριβώς στις 13:47’ ξεκίνησαν άνθρωποι και αυτοκίνητα να αποχωρούν από την εθνική, ωστόσο για να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία πέρασε πάνω από 15 λεπτά.
Στις 14:30’ οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής έδωσαν στην κυκλοφορία και την παλαιά εθνική, για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει συνέχεια.
«Δεν είναι σκοπός μας να ταλαιπωρήσουμε κανέναν. Θέλουμε όμως να μας προσέξουν και να μας ακούσουν γιατί αυτά που τους λέμε είναι σοβαρά και έχουν να κάνουν με τη ζωή μας», λέει στο LamiaReport το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Χρήστος Καπούλας που απευθύνει κάλεσμα σε όλους του Δημότες της Λαμίας. «Ο αγώνας δεν είναι μόνο δικός μας. Όλοι πρέπει να αντιδράσουν στην ιδέα δημιουργίας στην περιοχή αυτή hot spot υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο ολόκληρο το Δήμο», συμπληρώνει ο νεαρός αγρότης που όπως και πολλοί άλλοι συνομήλικοι του επέλεξαν να παραμείνουν στον τόπο και την γη τους.
«Αυτή είναι μόνο η αρχή…» ανακεφαλαιώνουν οι εκπρόσωποι της συντονιστικής και παραπέμπουν στο άμεσο μέλλον για τη συνέχιση των αντιδράσεών τους.
Δείτε πολλές φωτογραφίες από την κινητοποίηση των κατοίκων στην Αγία Παρασκευή:
lamiareport

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news