facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Τρεις προσαγωγές για την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων «Espresso» και «Δημοκρατία»

Λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Πέμπτης, ομάδα αγνώστων κουκουλοφόρων εισέβαλε στα γραφεία των εφημερίδων «Espresso» και «Δημοκρατία» όπου πέταξαν μπογιές και προκάλεσαν φθορές σε υπολογιστές.

Η ομάδα των περίπου 15 ατόμων, κατάφερε όχι μόνο να εισβάλει στο χώρο αλλά να ανέβει και μέχρι τον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου βρίσκονται γραφεία των εφημερίδων.

Λίγες ώρες μετά σε γνωστή ιστοσελίδα αναρτήθηκε βίντεο και σχετικό κείμενο με την ομάδα Ρουβίκωνα να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Οι δράστες ανέβηκαν στον τρίτο όροφο

«Για δεύτερη φορά επίθεση από αναρχικούς. Θρασύτατη επίθεση από κουκουλοφόρους που είχαν στόχο να τρομοκρατήσουν τους δημοσιογράφους γι’ αυτό και εισέβαλλαν στα γραφεία. Πέταξαν μπογιές, προκάλεσαν φθορές. Είναι σαφές ότι θέλουν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τις δημοσιογραφικές φωνές. Η απάντηση των εργαζομένων δημοσιογράφων είναι ότι δεν τρομοκρατούμαστε» ανέφερε ο διευθυντής της εφημερίδας «Δημοκρατία», Δημήτρης Ριζούλης στην κάμερα του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ 1.

Την επίθεση καταδίκασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: «Οι θρασύδειλοι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Πατρίδα μας. Η καταδίκη τους δεν μπορεί παρά να είναι καθολική» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται πως οι δυο εφημερίδες συστεγάζονται σε κτίριο στο Παγκράτι ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται στόχος.



newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news