facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Λιβύη: Επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

Οι πτήσεις διακόπηκαν στο αεροδρόμιο Μίτιγκα, το μοναδικό σε λειτουργία της πρωτεύουσας της Λιβύης, έπειτα από την εκτόξευση ρουκετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των δυνάμεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Τρίπολης.

Το διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα έγινε στόχος «έξι ρουκετών Grad», μία ενέργεια που συνιστά «κατάφωρη απειλή» στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των αεροσκαφών και «μία νέα παραβίαση της εκεχειρίας», η οποία εφαρμόσθηκε στις 12 Ιανουαρίου μεταξύ των εμπολέμων πλευρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμαντ Γκνούνου.

Τουρκικά ΜΜΕ απέδωσαν τις ενέργειες αυτές στις δυνάμεις που πρόσκεινται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Οι πτήσεις εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης.

Νωρίτερα από το Νταβός, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έριξε τα πυρά του στον στρατάρχη Χαφτάρ, κατηγορώντας τον ότι είναι το μοναδικό εμπόδιο για την επίτευξη ειρήνης στην Λιβύη.

«Εξαρτάται από τον Χάφταρ. Ο αλ-Σάρατζ έχει ήδη δηλώσει την δέσμευσή του και επίσης υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν για εκεχειρία στην Μόσχα. Η πλευρά Σάρατζ έχει δεσμευθεί και δεν ήταν για εμάς δύσκολο να τον πείσουμε. Αλλά ο Χάφταρ, δεν έχει δεσμευθεί ακόμη, άρα εξαρτάται από αυτόν», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news