facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Ερντογάν: Η Ελλάδα να προσφύγει σε όποιο δικαστήριο επιθυμεί

Να προσφύγει σε όποιο διεθνές δικαστήριο επιθυμεί κάλεσε την Ελλάδα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόσφατη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης.

«Η ελληνική πλευρά μάς κατηγορεί ότι παραβιάζουμε το διεθνές δίκαιο. Καλούμε την Ελλάδα να προσφύγει σε όποιο δικαστήριο επιθυμεί» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής της γειτονικής χώρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «CNN Turk».

Επανέλαβε δε, ότι η συμφωνία με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης σηματοδοτεί την αποτυχία των σχεδίων αποκλεισμού της Τουρκίας από την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Και συνέχισε: «Τα σχέδια των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων να μας φυλακίσουν στη Μεσόγειο απέτυχαν. Ορισμένοι δεν αντέχουν τη ναυτική συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης».

Ειδική αναφορά έκανε και στην αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, προς υποστήριξη των δυνάμεων της GNA.

Κατά τον ίδιο, έχει ήδη αρχίσει η μετακίνηση των στρατιωτικών μονάδων στη Λιβύη, ξεκαθαρίζοντας βέβαια, ότι «δεν θα εμπλακούμε στον πόλεμο, αλλά θα έχουμε συμβουλευτικό ρόλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων στη Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στην περιοχή κλιμακώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης Τουρκίας – Λιβύης για τη χάραξη κοινών θαλάσσιων συνόρων.

Η αντίδραση της Ελλάδας ήταν έντονη, κάνοντας λόγο για μία «παράνομη συμφωνία», η οποία αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας.

Στο πλευρό της Αθήνας έχει σταθεί και ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), υπό τον στρατηγό Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει τα δυτικά τμήματα της αφρικανικής χώρας και αντιμάχεται την κυβέρνηση GNA, υπό τον πρόεδρο Σάρατζ.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news