facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Γιάννης Μιχαηλίδης: Ο γιος του μαέστρου, ο τοξοβόλος του Συντάγματος, ο κατηγορούμενος τρομοκράτης

Μπορεί να είναι μόνο 25 ετών όμως η ζωή του θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας αφού από επιμελής μαθητής με σπουδαίες επιδόσεις πέρασε στην παρανομία και βρίσκεται αντιμέτωπος πλέον με βαριές κατηγορίες. 

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί όταν η πρώην υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου βράβευε με έναν φορητό υπολογιστή το νεαρό Γιάννη Μιχαηλίδη πως έξι χρόνια αργότερα όλη η Ελλάδα θα μιλούσε για ένα νεαρό που φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο νεαρός Γιάννης είναι ο τοξοβόλος του Συντάγματος που συνελήφθη σήμερα το πρωί έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην οδό Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή αλλά κι ένας από τους νεαρούς που είχε συλληφθεί για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθεί εκ νέου στις φυλακές. Το περασμένου Ιούνιο είχε αποδράσει από τις φυλακές Τίρυνθας όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη και τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό. Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». 

Σκοποβολή και τοξοβολία τα χόμπι του

Δραστήριος νέος ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε ως χόμπι την σκοποβολή και την τοξοβολία. Ο ίδιος το ταλέντο του ωστόσο το αξιοποίησε σε έκνομες ενέργειες πραγματοποιώντας επιθέσεις με τόξο στο περιθώριο κινητοποιήσεων αλλά και σημαδεύοντας με καλάσνικοφ τους υπαλλήλους και τους πελάτες της Αγροτικής Τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ο Τοξοβόλος του Συντάγματος

Έγινε γνωστός το 2011 ως ο τοξοβόλος του Συντάγματος. Ήταν Φεβρουάριος όταν κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, ο Γιώργος Μιχαηλίδης δεν δίστασε να σηκώσει το τόξο του και να ρίξει το βέλος του προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Νωρίτερα ο φωτογραφικός φακός τον είχε απαθανατίσει να εκτοξεύει βέλη προς το Κοινοβούλιο. Τότε συνελήφθη αφού αντιστάθηκε σθεναρά με αποτέλεσμα να χρειαστεί μία ολόκληρη διμοιρία για να τον συλλάβει.

Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή. Είχε πει ότι το τόξο ήταν ψεύτικο και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να προκαλέσει οποιοδήποτε κίνδυνο.

Μαέστρος ο πατέρας του

Ο Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, ο πατέρας του Γιώργου, είναι γνωστός μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής. Ο ίδιος, στο παρελθόν, είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον γιο του και είχε σπεύσει να υποστηρίξει το παιδί του κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με οικολογικές ανησυχίες με τάσεις φίλα προσκείμενες στον αντιεξουσιαστικό χώρο χωρίς όμως να ανήκει σε κάποιο μπλοκ ή κάποια οργάνωση της οποίας η δράση είναι ποινικοποιημένη. Τον είχε χαρακτηρίσει ως ένα καλλιεργημένο παιδί με σπουδές –φοιτητής στο ΑΠΘ- και βαθύτατα σκεπτόμενο άτομο.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news