facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική ο «τοξοβόλος του Συντάγματος»

Σε κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, σύμφωνα με την αστυνομία, επέβαιναν ο άνδρας και οι δύο γυναίκες, που συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οπλισμός αποτελείτο από ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια.

Οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ακινητοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή, καθώς εκινείτο προς την οδό Αγίου Ιωάννου από την πλευρά του Υμηττού.

Συλληφθέντες είναι ένας 32χρονος, γνωστός ως «τοξοβόλος του Συντάγματος», και είχε συλληφθεί στο παρελθόν με τόξο σε διαδήλωση, μια 28χρονη συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», που είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και στον Αγιο Δημήτριο και μια 26χρονη, φίλη του 32χρονου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία γίνεται έρευνα σε σπίτι που διέμενε ο 32χρονος και η φίλη του.

Ο 32χρονος είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τη διπλή ληστεία σε τράπεζες στο Βελβεντό Κοζάνης και απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Η 28χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη λόγω παρέλευσης του 18μήνου από τη σύλληψή της, με περιοριστικούς όρους, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της τον Ιούνιο του 2019.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διευκρινιστούν οι δραστηριότητες των συλληφθέντων, καθώς και αν εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό.

Συγχαρητήρια στην αντιτρομοκρατική από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζει να κάνει δουλειά ουσίας, άξια συγχαρητηρίων, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με συνεχή σημαντικά αποτελέσματα, όλα τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας τη σύλληψη του «τοξοβόλου του Συντάγματος».

Οπως αναφέρει ο κ. Ραγκούσης, η αντιτρομοκρατική «εξακολουθεί να υπενθυμίζει στην κυβέρνηση ποια είναι η ουσιαστική αποστολή και ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, ποια πρέπει να είναι η υπεύθυνη αντιμετώπισή της από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου καθώς και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news