facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Σεισμός Τουρκία: Συλλυπητήρια Μητσοτάκη σε Ερντογάν και προσφορά ελληνικής βοήθειας

Τα συλλυπητήριά του για τον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας με τουλάχιστον 14 νεκρούς και πολλούς τραυματίες εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης στον ηγέτη της γείτονος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά.

Όπως αναφέρει ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στον τουρκικό λαό για τον καταστροφικό σεισμό. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τόνισε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία και ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση τις πρωινές ώρες.

Νωρίτερα την Παρασκευή (24.1.2020) και λίγη ώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην πόλη Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας, ο κ. Μητσοτάκης με μήνυμά του στο Twitter εξέφραζε τα συλλυπητήριά του στον Πρόεδρο της χώρας και τον τουρκικό λαό για το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

“Ολόψυχη συμπαράσταση στον πρόεδρο Ερντογάν και τον τουρκικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία. Οι ομάδες μας έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν”, ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης



newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news