facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Κ.Βελόπουλος: «Ναι στο νέο εκλογικό νόμο - Αυστηρές ποινές στα ρεμάλια που πετάνε πέτρες κατά ανθρώπων»

Θα στηρίξει ο Κυριάκος Βελόπουλος το νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο καθώς ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε ότι θα ψηφίσει την κατάργηση της απλής αναλογικής.

«Δεν μπορώ να αφήσω τη χώρα ακυβέρνητη για να κάνω το χατίρι του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και πρόσθεσε ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ήθελε τον προηγούμενο νόμο γιατί κυβέρνησε με αυτόν, συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ;». Κατηγόρησε μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «επέλεξε ένα νόμο έκτρωμα για να μην υπάρχει κυβέρνηση. Αυτά είναι μικροπολιτικές» είπε.

Σημείωσε ακόμα αναφερόμενος στις απειλές της Τουρκίας ότι «το πιο καλό, δημοκρατικό εκλογικό σύστημα είναι η απλή αναλογική, αλλά όταν έχεις εθνικά θέματα δεν παίζεις με τη φωτιά, πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα μας» και ξεκαθάρισε ότι «είδα τον εκλογικό νόμο, είναι στη σωστή κατεύθυνση, ειλικρινά σκέφτομαι γιατί να μην τον ψηφίσω;».

Στο πλαίσιο αυτό στους 158 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αθροίζονται και οι δέκα βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης» που θα ψηφίσουν την επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής με το κλιμακωτό μπόνους έως και 50 έδρες στο πρώτο κόμμα.

Ωστόσο ΝΔ και Ελληνική Λύση αριθμούν 168 βουλευτές υπέρ του νομοσχεδίου και κατ’ επέκταση, δεν μεταβάλλουν τα πολιτικά δεδομένα. Άλλωστε, η στάση Βελόπουλου δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στο ΚΙΝΑΛ που δεν θα ψηφίσει το εκλογικό νομοσχέδιο καθώς και με τους 22 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ δεν συγκεντρώνεται ο αριθμός των 200 ψήφων που είναι απαραίτητος για να τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος από τις επόμενες εκλογές.

Την διαφωνία τους στον εκλογικό νόμο που φέρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 κάτι που επανέλαβαν και οι αρχηγοί των κομμάτων αυτών κατά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή, ο κ. Βελόπουλος αναρωτήθηκε «προς τι όλη αυτή η φασαρία, όταν ο ρόλος του προέδρου της Δημοκρατίας είναι διακοσμητικός;» για να απαντήσει στη συνέχεια ότι η όλη συζήτηση γίνεται «για να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σπέκουλα και να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και για να μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κάνει εσωτερικό παιχνίδι».

«Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτό το παιχνίδι» σημείωσε και εξέφρασε την άποψη ότι «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι εσωστρεφής, πρεσβευτής των ελληνικών θέσεων. Υπάρχουν τέτοια άτομα, ο κ. Νανόπουλος, ο κ. Νεγρεπόντε και άλλοι. Θέλω έναν άνθρωπο που όταν μιλάει στις Ηνωμένες Πολιτείες να τον ακούσουν όλοι γιατί τον ξέρουν» κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος στήριξε την κυβέρνηση για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας με αιχμή την κατάληψη στο Κουκάκι και είπε πως «κατάλαβε βέβαια ο πρωθυπουργός κι αυτό μου άρεσε, ότι θέλω αυστηροποίηση των ποινών αυτών των αληταράδων, των ρεμαλιών, των σταλινοφασιστών που πετούσαν πέτρες εναντίων των ανθρώπων κι αυτό είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι, αυτούς τους αλήτες τους αφήσαν ελεύθερους, είναι ντροπή. Αυτά δεν γίνονται πουθενά, σε καμία χώρα του κόσμου σοβαρή, αυτά τα πράγματα είναι μόνο για αφρικανικές χώρες κι όχι για ευρωπαϊκές γι’ αυτό και λέω ότι για μένα η καλύτερη ποινή είναι μία δήμευση της περιουσίας για τις ζημιές που κάνουν σε ιδιωτικές περιουσίες και δημόσιες και ταυτοχρόνως κακουργηματικές οι πράξεις, για να τελειώνει η ιστορία, εκμεταλλεύονται τα κενά του νόμου, τα παράθυρα του νόμου και κάνουν ότι θέλουν. Αυτό θα σταματήσει».

Για το μεταναστευτικό ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε ξανά στην πρόταση που έχει κάνει στον πρωθυπουργό για κλειστές δομές σε ακατοίκητα νησιά ώστε να αποφευχθούν οι κοινωνικές συγκρούσεις και οι κοινωνικές εντάσεις.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news