facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Κικίλιας: Σε αναμονή των αποφάσεων του ΠΟΥ για τον κοροναϊό

Σε αναμονή των αποφάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που συνεδριάζει ξανά σήμερα, βρίσκεται το υπουργείο Υγείας, για τον κοροναϊό (2019-nCoV), όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη συνάντηση που είχε το απόγευμα στο υπουργείο με την επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου.

Σε δηλώσεις τους για το θέμα που απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες την διεθνή κοινότητα, και οι δύο ήταν ψύχραιμοι και παρέπεμψαν στις επιστημονικές απόψεις.

«Τις αποφάσεις και τις οδηγίες τού ΠΟΥ θα ακολουθήσουμε. Με ψυχραιμία, με σύνεση και με ένα σχέδιο τέτοιο το οποίο έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν και θα εφαρμοστεί και τώρα. Επειδή ακούω και βλέπω ότι μιλούν πολλοί, καλό είναι γι’ αυτά τα θέματα να μιλούν οι ειδικοί επιστήμονες, αυτοί που έχουν την επιστημονική επάρκεια να συμβουλεύσουν τους Έλληνες. Έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες στη χώρα οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί πολύ σωστά για το θέμα» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας μετά το τέλος της συνάντησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα Κυριακίδου: «Δεν είναι η ώρα να δημιουργούμε πανικό και άγχος, περιμένουμε τα αποτελέσματα τής συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κι αν χρειαστεί θα ενημερώσουμε», είπε η Ευρωπαία επίτροπος. Ανέφερε, επίσης, πως ενημέρωσε τον υπουργό για τις επαφές που έχουν γίνει από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα του κοροναϊού.

«Είχα χθες μια τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς Υγείας της Γαλλίας και της Ιταλίας και σήμερα τηλεφώνησα στον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ. Ο ΠΟΥ συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει αν πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα, και ποια μέτρα. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή κρούσματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι υπηρεσίες τις ΕΕ είναι σε επαφή με όλα τα κράτη μέλη για να υπάρξει μια σωστή επικοινωνία» κατέληξε η Επίτροπος.

Ο καρκίνος και άλλα ζητήματα υγείας τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης

«Συζητήσαμε την πολιτική της ΕΕ για το χαρτοφυλάκιο μου, για θέματα που αφορούν στον καρκίνο, την ανάγκη να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και πολλά άλλα», συνέχισε η Στέλλα Κυριακίδου. Η ίδια εξήγησε πως «ως ΕΕ θα ενισχύσουμε όλες τις προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα ώστε να δούμε να αλλάζουν πράγματα που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούν τον Έλληνα πολίτη και ασθενή». «Για μας η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες είναι αναφαίρετο δικαίωμα και γι αυτό δουλεύουμε», κατέληξε.

«Θα συνεργαστούμε πολύ στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σοβαρά ζητήματα όπως ο καρκίνος. Είμαστε και θα είμαστε σε ανοιχτό γραμμή και θα βοηθήσουμε την Επιτροπή σε αυτό, αλλά και σε άλλα σοβαρά θέματα υγείας που συζητήσαμε» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news