facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Το ρωσικό φυσικό αέριο παραδόθηκε στη Βουλγαρία- θα προμηθεύει Ελλάδα και Σκόπια

Η Βουλγαρία άρχισε την παραλαβή φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω της ‘τουρκικής ροής’, ανακοίνωσε η βουλγαρική εταιρεία «ΜπουλγκάρΓκάζ».

Η εταιρεία αναφέρει ότι στις 30 Δεκεμβρίου υπογράφηκε μια πρόσθετη συμφωνία με την Γκαζπρόμ Έξπορτ, σύμφωνα με την οποία μεταβάλλεται ο τόπος παράδοσης φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, όπως σημειώνει το Ria Novosti.

Έτσι, αντί του Νέγκρου Βόντα στη Ρουμανία το φυσικό αέριο θα έρχεται από το έδαφος της Τουρκίας στην Στράντζα της Βουλγαρίας.

«Τα οικονομικά οφέλη από την αλλαγή του σημείου παράδοσης υπολογίζονται σε περίπου 71 εκατομμύρια λέβα (41 εκατομμύρια ευρώ). Η εξοικονόμηση αυτή οφείλεται στην κατάργηση του κόστους πρόσβασης και διαμετακόμισης μέσω του εδάφους της Ρουμανίας ύψους περίπου 76 εκατομμυρίων λέβα, ποσό που δεν θα καταβληθεί στην εταιρεία «ΜπουλγκάρΓκάζ» και τον βουλγαρικό καταναλωτή φυσικού αερίου», ανέφερε η εταιρεία.

Επίσης, το πρόσθετο όφελος θα ανέλθει σε 4,6 εκατομμύρια λέβα λόγω των χαμηλότερων τιμολογίων της «ΜπουλγκάρΓκάζ» για την είσοδο στην Στράντζα, σε σύγκριση με το Νέγκρου Βόντα.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θα μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Η Βουλγαρία θα προμηθεύσει φυσικό αέριο στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, όπως σημειώνεται.

Νωρίτερα, η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τεμενούσκα Πέτκοβα δήλωσε ότι η χώρα θα ωφεληθεί με 35 εκατομμύρια ευρώ από τη Ρουμανία για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της ‘τουρκικής ροής’, σύμφωνα με τη ρωσική Βίζγκλιαντ.

Η Ρωσία προμηθεύει φυσικό αέριο στη Βουλγαρία από το 1974 και σήμερα είναι ο μοναδικός προμηθευτής φυσικού αερίου στη βουλγαρική αγορά. Πέρυσι, η Βουλγαρία ολοκλήρωσε την κατασκευή τμήματος σωληνώσεων επτά χιλιομέτρων για τη σύνδεση του τουρκικού αγωγού με το λεγόμενο δίκτυο αγωγών Βαλκανίων στη Βουλγαρία και τη Σερβία.

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news