facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Σύλληψη Τοξοβόλου: Έπιασαν τους τρομοκράτες λίγο πριν κάνουν χτύπημα;

Νεότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την δράση των τριών ατόμων που συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική σε μια κινηματογραφική επιχείρηση το πρωί της Τετάρτης (29/01/2020) στην Αγία Παρασκευή. Ο πιο γνωστός από τους τρεις, ο λεγόμενος και Τοξοβόλος του Συντάγματος ο οποίος είναι και δραπέτης από τις φυλακές της Τίρυνθας συμμετείχε με άλλα δυο άτομα στην ληστεία με λεία – μαμούθ τον περασμένο Αύγουστο σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ερυμάνθεια Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τοξοβόλος ήταν ντυμένος ιερέας και φορούσε μάσκα σιλικόνης. Ο 32χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης γνωστός και ως Τοξοβόλος του Συντάγματος είχε δραπετεύσει στις 7 Ιουνίου του 2019 από τις Φυλακές Τύρινθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων.
Και ίσως να μην είναι η μοναδική ληστεία την οποία έκαναν. Για την σύλληψή τους το πρωί της Τετάρτης, και όσα βρέθηκαν επάνω τους οι αρχές εκτιμούν ότι ή θα επιχειρούσαν ακόμα μια ληστεία καθώς η Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή είναι ένας δρόμος με πολλές τράπεζες και καταστήματα ή ότι κατευθύνονταν σε ένα ραντεβού και από εκεί θα χτυπούσαν κάποιον στόχο. Η δεύτερη εκδοχή μπορεί να είναι και η πιο πιθανή καθώς ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί με ούζι  και καλάσνικοφ έτοιμα για χρήση…
Όλοι τους την στιγμή της σύλληψης φορούσαν γάντια και στο αυτοκίνητο βρέθηκε και μια μάσκα σιλικόνης. Τα όπλα που βρέθηκαν είναι «καθαρά» και μάλιστα εκτός από αυτά που βρέθηκαν σε σάκο είχαν από ένα όπλο επάνω του ο καθένας. Επίσης είχαν έναν ασύρματο ο οποίος ήταν ρυθμισμένος στις συχνότητες της αστυνομίας.
Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν είχε κλαπεί μεταξύ 26 και 27 Ιανουαρίου από τον Χολαργό. Η αντιτρομοκρατική έκανε και έρευνες σε 4 σπίτια συγγενικών προσώπων των συλληφθέντων 2 στην Αθήνα και 2 στην Θεσσαλονίκη. Η 26χρονη με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη έχει προσαχθεί 4 φορές, 2 σε Αθήνα και 2 σε Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια επεισοδίων.
Πριν από λίγο δόθηκαν στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες με το οπλοστάσιο που βρέθηκε πάνω τους


Πιο αναλυτικά βρέθηκαν πάνω τους και στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν:


πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο είχε ο Τοξοβόλος
αυτόματο υποπολυβόλο, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
4 γεμιστήρες, πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων,
3 καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους,
5 κινητά εκ των οποίων το ένα τύπου «smartphone» και σε λειτουργία,
ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας,
ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά,
χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και
Ρούχα διαφόρων μεγεθών.
Σε σωματική έρευνα στην 28χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:
πιστόλι, που έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
γεμιστήρας,
φυσίγγια των 9 mm,
Κινητό που ήταν απενεργοποιημένο και
5 κλειδιά σπιτιών.
Το χρονικό της σύλληψης
Ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος” μαζί με μια 28χρονη, που κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί ως συνεργός της Πόλας Ρούπα και μιας 26χρονης γυναίκας, φίλης του Γιάννη Μιχαηλίδη, συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης στην Αγία Παρασκευή.
Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη του “Τοξοβόλου του Συντάγματος”, ο οποίος είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας στις 7 Ιουνίου του 2019, ήταν το αποτέλεσμα παρακολουθήσεων που είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Το πρωί της Τετάρτης (29.01.2020), επί της οδού Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, πολίτης έγινε αυτόπτης μάρτυρας μιας κινηματογραφικής επιχείρησης. Είδε ένα τζιπ που κινούνταν επί της Αγίου Ιωάννου, ακολουθούνταν από άλλα 5 ή 6 αυτοκίνητα. Ένα απ’ αυτά, σε κάποια στιγμή, του έκλεισε το δρόμο και ο οδηγός και οι συνεπιβάτες συνελήφθησαν από πάνοπλους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής!

Όπως μετέδωσε από την πρώτη στιγμή το newsit.gr, στο τζιπ που κινούνταν επί της Αγίου Ιωάννου, επέβαιναν ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος” και δραπέτης των φυλακών Τίρυνθας, μια 28χρονη που στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την Πόλα Ρούπα και μια 26χρονη, φίλη του Γιάννη Μιχαηλίδη. 
Η 28χρονη Κ.Α. είναι συνεργάτης της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα» και είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο.
Ετοίμαζαν χτύπημα
Από τις παρακολουθήσεις της Αντιτρομοκρατικής, καθώς ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος” ήταν πολύ καιρό στο… στόχαστρό τους, προέκυψε πως ο Μιχαηλίδης και η 26χρονη φίλη του είχαν κάνει πολλά ταξίδια σε περιοχές της βόρειας και της νότιας Ελλάδας και εκτιμάται πως ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα.
Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί, επίσης, ότι δεν υπήρχε κάποια γιάφκα με τη στενή έννοια του όρου, κάποιο διαμέρισμα ή κάποιο σπίτι δηλαδή, αλλά μια «κινούμενη» γιάφκα, το κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο και τους έπιασαν.
Ο 32χρονος “Τοξοβόλος” είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τη διπλή ληστεία σε τράπεζες στο Βελβεντό Κοζάνης και απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.
Η 28χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη λόγω παρέλευσης του 18μήνου από τη σύλληψή της, με περιοριστικούς όρους, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της τον Ιούνιο του 2019.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Η είδηση πως συνελήφθη ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος” και δυο γυναίκες έγινε γνωστή νωρίς το πρωί της Πέμπτης.
Ανακοινώθηκε, αφού έγινε γνωστή, και από την αστυνομία με μια… λιτή ανακοίνωση: «Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη».
Από το Βελβεντό στην απόδραση
Ο Γιάννης Μιχαληλίδης, ο επονομαζόμενος και “Τοξοβόλος” του Συντάγματος, είχε συλληφθεί μαζί με άλλους τέσσερις νεαρούς τον Φεβρουάριο του 2013 για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Πριν από τη σύλληψή του στο Βελβεντό, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος” είχε εμπλακεί και σε αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς την Πεύκη. Τότε, ο “Τοξοβόλος” και ένας συνεργός του είχαν πυροβολήσει αστυνομικό, η ζωή του οποίου σώθηκε από το αλεξίσφαιρο που φορούσε.
Ο Μιχαηλίδης και ο συνεργός του είχαν εντοπιστεί από περιπολικό στην Πεύκη όταν οι αστυνομικοί τους είδαν να προσπαθούν να βάλουν βενζίνη σε μηχανάκι που είχε κλαπεί την ίδια μέρα από άλλη περιοχή της Αττικής και ο ιδιοκτήτης του το είχε δηλώσει στην αστυνομία.
Αφού γρονθοκόπησαν τους αστυνομικούς, πήραν το περιπολικό και διέφυγαν από την Πεύκη. Αργότερα, το περιπολικό είχε βρεθεί εγκαταλειμμένο στην Κηφισιά.
Τον περασμένο Ιούνιο, είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας όπου κρατούνταν.
Ποιος είναι ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος”
Ο διάσημος “Τοξοβόλος του Συντάγματος” έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας το Φεβρουάριο του 2011. Η φωτογραφία που τον δείχνει να έχει στρέψει το τόξο του προς τη Βουλή έκανε το γύρο του κόσμου. Τότε ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε συλληφθεί αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει στις ανακριτικές αρχές ότι το τόξο του είναι ψεύτικο και ότι δε θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν.
Ο Γιάννης Μιχαλίδης ήταν αριστούχος μαθητής με αγάπη για το διάβασμα. Μάλιστα αφού έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις και αρίστευσε βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την τότε Υπουργό Μαριέτα Γιαννάκου. Σπούδασε περιβαλλοντολόγος στο ΑΠΘ. Ο πατέρας του είναι ο σπουδαίος μουσικός και μαέστρος, Χαράλαμπος Μιχαηλίδης.
newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news