facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Λέσχες καπνιστών: Φρένο στα σενάρια από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Διαψεύδει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία «παραθυράκια» στον αντικαπνιστικό νόμο επιτρέπουν τη δημιουργία χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου οι θαμώνες θα μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ ή το ποτό τους καπνίζοντας, χωρίς να είναι παράνομοι ή να κινδυνεύουν με κυρώσεις.

Τον τελευταίο καιρό γίνεται λόγος για τις «λέσχες καπνιστών» ή αλλιώς club καπνιστών, όπου θα έχουν πρόσβαση μόνο εγγεγραμμένα ή εν δυνάμει μέλη, κατά τα πρότυπα του εξωτερικού.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες πολιτών η αρμόδια Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία βάζει φρένο στα εν λόγω σενάρια, ενώ παράλληλα προειδοποιεί για αυστηρές κυρώσεις.

« Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και καταγγελίες, επισημαίνει ότι η νομοθεσία κατά του καπνίσματος είναι απόλυτα σαφής, μη επιδεκτική παρερμηνειών ως προς το ρυθμιστικό της πλαίσιο και έχει ως πρωταρχικό σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση όρων υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, οιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος υπό τον μανδύα καινοφανών νομικών μορφωμάτων, με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων, θα επιφέρει τον κατά προτεραιότητα ενδελεχή και συνολικό έλεγχο όλων των προϋποθέσεων και συνθηκών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους», αναφέρει.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news