facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Έκκληση ιερέα από τις Δρυμάδες για καταστροφή εκκλησίας από το καθεστώς Ράμα

Για δεύτερη φορά, οι εκκλησίες στο χωριό Δρυμάδες της περιφέρειας Χειμάρρας έχουν γίνει στόχος για την αύξηση των εντάσεων μεταξύ των Ελλήνων Ορθοδόξων πιστών της Χειμάρρας και των αλβανικών αρχών.

Η αντίδραση προήλθε από τον ιερέα στους Δρυμάδες παπα- Τζίμο, που γυρίζοντας από τον αγιασμό των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων, είδε να καταστρέφεται ο καθεδρικός ναός της Εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα από εργάτες μιας ολιγαρχικής εταιρείας που δουλεύει στους Δρυμάδες, με τα χρήματα των Αλβανών φορολογουμένων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του παπα Τζίμου, που ανάρτησε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται σαφές ότι μέρος της εκκλησίας έχει κατεδαφιστεί και η εκκλησία είναι πλέον ανίκανη να ασκήσει τη λειτουργία της για τους κατοίκους των Δρυμάδων, ενώ κατηγόρησε το αλβανικό καθεστώς και την κυβέρνηση του Έντι Ράμα.

Ο Παπα Τζίμος έκανε έκκληση στους κατοίκους των Δρυμάδων και της Χειμάρρας να οργανωθούν και να προστατεύσουν τα ακίνητά τους, τα σπίτια και τις εκκλησίες τους, καθώς σήμερα έγινε στόχος όπως φάνηκε είναι η αποδυνάμωση του πληθυσμού της Χειμάρρας από τους ολιγάρχες σφετεριστές και κλέφτες.

Είναι η δεύτερη φορά που οι εκκλησίες στους Δρυμάδες της Χειμάρρας γίνονται αντικείμενα βανδαλισμού από την αλβανική κυβέρνηση που εκπροσωπείται από τους υπαλλήλους της, οι οποίοι κατεδαφίζουν τις εκκλησίες με διάφορες προφάσεις.

Φαίνεται με σαφήνεια ότι κρατικοί κύκλοι στο όνομα των δημόσιων επενδύσεων απειλούν τη σταθερότητα με την καταστροφή της θρησκευτικής αρμονίας στην Αλβανία, γράφει ο Σταύρος Μάρκος στο SManalysis.

Βίντεο: https://www.facebook.com/vlasis.gjikopulli.3/videos/168753481175973/

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news