facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Πομπέο για Διάσκεψη Βερολίνου: Θα ζητήσουμε την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη

Διαδοχικά μηνύματα στέλνουν οι ΗΠΑ πριν από την κρίσιμη Διάσκεψη στο Βερολίνο, όπου θα καταβληθεί προσπάθεια για να επιβληθεί εκεχειρία στη Λιβύη ύστερα από την άρνηση του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ να συμμορφωθεί με την πρόταση κατάπαυσης πυρός.

Την αισιοδοξία της εκφράζει η Γερμανία, με το υπουργείο Εξωτερικών να αναφέρεται στη δέσμευση Χαφτάρ για σύμπλευση με την ειρήνη.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, μετη σειρά του, θα ζητήσει στην επικείμενη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο την παράταση της κατάπαυσης του πυρός και την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει με παγκόσμιους ηγέτες και πρόκειται να στηρίξει τρία πράγματα: 1): τη συνέχιση μιας εκεχειρίας στη Λιβύη, 2): την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και 3): μια επιστροφή στην πολιτική διαδικασία στην Λιβύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ», τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε πως ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα «ταξιδέψει στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου για να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, που διοργανώνουν η Γερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη, ως μέρος του σχεδίου τριών σημείων που σκιαγράφησε ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ Γασάν Σαλαμέ στο Συμβούλιο Ασφαλείας».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news