facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Στον αέρα η συμφωνία για τη Λιβύη: Προθεσμία ζήτησε ο Χάφταρ

Λαβρόφ και Τσαβούσογλου έκαναν γνωστό ότι ο Στρατάρχης Χάφταρ ζήτησε προθεσμία για να υπογράψει ή όχι την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.


Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας, συζήτησαν με τους Λίβυους εκπρόσωπους το κείμενο της συμφωνίας για την διευθέτηση της κατάστασης στην Λιβύη δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας Φάγιεζ Σάρατζ και ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου της Λιβύης στα ανατολικά της χώρας υπέγραψαν τη συμφωνία, αλλά ο στρατηγός Χάφταρ ζήτησε χρόνο μέχρι το πρωί της Τρίτης.


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης ότι ο Χαφτάρ ζήτησε περιθώριο μέχρι αύριο το πρωί για να αποφασίσει σχετικά με τη συμφωνία εκεχειρίας στη Λιβύη.
Στο προσχέδιο της συμφωνίας που δόθηκε στη δημοσιότητα, τα εμπλεκόμενα μέρη στη Λιβύη δεσμεύονται να τηρήσουν το καθεστώς της εκεχειρίας, χωρίς προϋποθέσεις. Τονίζεται δε, ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές θα καταβάλλουν προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Τρίπολη και τις υπόλοιπες πόλεις της αφρικανικού κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κύριοι αντίπαλοι στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός της Τρίπολης Σάρατζ και ο αρχηγός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Στρατάρχης Χάφταρ, αρνήθηκαν να συναντήσουν ο ένας τον άλλον!!


Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός με αναρτήσεις του στο Twitter αποδομεί το ενδεχόμενο συμφωνίας.

Μάλιστα σημειώνει πως νέοι εθελοντές πυκνώνουν τις γραμμές του και κατευθύνονται προς την Τρίπολη.

Μάλιστα την ώρα που ξεκινούσε η συνάντηση της Μόσχας για την εκεχειρία στη Λιβύη, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός αναρτούσε μήνυμα του Στρατάρχη Χάφταρ, που έλεγε: “Οι διαπραγματεύσεις θα έχουν επιτυχία μόνον με τον αφοπλισμό των παραστρατιωτικών και των ένοπλων ομάδων μέσα στην Τρίπολη, την εξόντωση όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων και τον σεβασμό της νομοθετικής εξουσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων (σσ που έχει την έδρα της στο Τομπρούκ και “ελέγχεται” από τους πιστούς στον Χάφταρ βουλευτές)”.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news