facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Αιχμές Σπίρτζη κατά Τσακαλώτου για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα

Αιχμές εναντίον εκείνων που εφάρμοσαν το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και στάθηκε η αιτία μεταξύ άλλων για να ηττηθούν στις εκλογές αφήνει ο βουλευτής και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

Σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, ο κ. Σπίρτζης υπεραμύνεται της διεύρυνσης, ενώ τονίζει ότι υπάρχουν συντηρητικές φωνές που επιθυμούν την διατήρηση της υπάρχουσας κομματικής γραφειοκρατίας.

«Όσα διαδικαστικά οργανωτίστικα προσχήματα και αν βρουν όποιοι αντιδρούν στον μετασχηματισμό που εκφράζεται στην πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, δεν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κ. Σπίρτζης είναι απόλυτα σαφής: Σε αυτή την προσπάθεια υπήρξαν δογματικές αντιλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτούμενες μνημονιακές δεσμεύσεις, που γίνονταν ακόμη πιο επιτακτικές τόσο από το παρελκυστικό παιχνίδι της αντιπολίτευσης εντός και εκτός Ελλάδας, όσο και από την συνδρομή συμφερόντων που προσέτρεχαν στους δανειστές για να επιβληθούν νέα κάθε φορά προαπαιτούμενα, με τον εκβιασμό της μη ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης.

«Αυτές οι αντιλήψεις και οι υπερβολικές απαιτήσεις όταν μας ξεπερνούσαν αντιμετωπίζονταν συνήθως από τις παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα. Και δυστυχώς δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκαν τέτοιες παρεμβάσεις», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news