facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΟΤΕ: Επανεκκίνηση του διαλόγου μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων

Την συνέχιση του διαλόγου με αντικείμενο την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΤΕ αποφάσισαν σήμερα, πρώτη μέρα του διαλόγου μετά την πολυήμερη κινητοποίηση της ΟΜΕ ΟΤΕ, διοίκηση και Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΕ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσκλησης της Διοίκησης προς την Ομοσπονδία για επανεκκίνηση των συζητήσεων, μετά τη λήξη της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ και παρά το γεγονός ότι «το κλίμα εμπιστοσύνης και του καλόπιστου διαλόγου έχει κλονιστεί το προηγούμενο διάστημα, στη συνάντηση φάνηκε ότι και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στην εταιρεία και τους εργαζομένους». Ωστόσο, αν και αναγνωρίζει πως η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει μεγάλη και ο δρόμος προς μια πιθανή συμφωνία δεν θα είναι εύκολος, επισημαίνει πως ο διάλογος θα συνεχιστεί και η επόμενη συνάντηση θα οριστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. «Είναι προς όφελος όλων, να προχωρήσουμε στο μέλλον και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με συνεργασία και εμπιστοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΟΤΕ.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΟΜΕ ΟΤΕ), με ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει τα βασικά σημεία της πρότασής της για την υπογραφή ΣΣΕ, δηλαδή διάρκεια τριών ετών με διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, πραγματικές αυξήσεις για όλους και υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTE E-VALUE και σε όλες τις θυγατρικές. Σημειώνει πως η διοίκηση της εταιρείας «για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής ΣΣΕ για πάνω από ένα χρόνο, πρότεινε αύξηση 3,5% για τους νέους συναδέλφους, και 35ωρο και αύξηση 1% στους παλιούς. Επίσης, για πρώτη φορά δεν απέρριψε κατηγορηματικά την υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTE E-VALUE».

Η ΟΜΕ ΟΤΕ δηλώνει πως αν και η νέα πρόταση της Διοίκησης απέχει πολύ από τις ανάγκες των συναδέλφων μας, ωστόσο καλωσορίζει την επιστροφή της εταιρίας σε ένα γόνιμο διάλογο και αναμένει την επόμενη συνάντηση, με αίσθημα ευθύνης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news