facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Βαγδάτη: Επίθεση με ρουκέτες κοντά στην αμερικανική πρεσβεία και σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή κοντά στην αμερικανική πρεσβεία της Βαγδάτης, καθώς σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις από ρουκέτες σε κοντινή απόσταση από το κτήριο.

Σύμφωνα με την Daily Sabah, οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην Πράσινη Ζώνη, έδρα πολλών κυβερνητικών γραφείων και ξένων πρεσβειών, και οι εκρήξεις είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί προς την αμερικανική πρεσβεία.




Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην Πράσινη Ζώνη




​Εν τω μεταξύ, το Reuters αρχικά ανέφερε πληροφορίες για έκρηξη στην ιρακινή πρωτεύουσα, αλλά ότι δεν ήταν σαφές τι την προκάλεσε.




Νεώτερες πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον τρεις εκρήξεις από επιθέσεις με ρουκέτες. Οι δύο σημειώθηκαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη και άλλη μία είχε ως στόχο την αεροπορική βάση Μπαλάντ, 80 χιλιόμετρα βορείως της ιρακινής πρωτεύουσας, όπου στρατοπεδεύουν αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Στο σημείο έπεσαν τουλάχιστον τρεις ρουκέτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την επίθεση κοντά στην αμερικανική πρεσβεία φαίνεται να μην υπάρχουν τραυματίες ή θύματα μεταξύ του προσωπικού της πρεσβείας, ωστόσο πέντε Ιρακινοί πολίτες έχουν τραυματιστεί στη συνοικία Τζαντρίγια.

Σύμφωνα με τις ιρακινές Ένοπλες Δυνάμεις, «πολλές ρουκέτες έπληξαν την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, μια πολύ καλά φυλασσόμενη περιοχή όπου εδρεύουν πολλές ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, τη συνοικία Τζαντρίγια της ιρακινής πρωτεύουσας, καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ, όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες». Οι ιρακινές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν νεκροί από αυτές τις επιθέσεις.

«Πολλές ρουκέτες στόχευσαν την Πλατεία των Τελετών και την περιοχή Τζαντρίγια στη Βαγδάτη, καθώς και την αεροπορική βάση Μπαλάντ στην επαρχία Σαλαχουντίν, χωρίς απώλειες ζωών. Θα ακολουθήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες» αναφέρεται στη λακωνική ανακοίνωση.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Δύο βλήματα έπεσαν στην Πράσινη Ζώνη και τουλάχιστον δύο ρουκέτες στην τεράστια αεροπορική βάση, στα βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες και αμερικανικά αεροσκάφη. Αμέσως μετά, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη βάση, εκτελώντας αναγνωριστική αποστολή, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.


Αμερικανικά ελικόπτερα έγιναν ορατά στον ουρανό πάνω από τη Βαγδάτη αμέσως μετά το άκουσμα των εκρήξεων.



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news