facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

«ΔΡΟΜΕΑΣ»: Φεύγει από την Ελλάδα, αν δεν αλλάξει το οικονομικό περιβάλλον

Μπορεί έξω να κόβει πρώτη το... νήμα, αλλά στο εσωτερικό καλείται ν' αντιμετωπίσει προβλήματα, που επιβεβαιώνουν απλά πως στην Ελλάδα η γραφειοκρατία είναι ανίκητη. Οι διαχρονικές αυτές παθογένειες, που, λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων, θα έπρεπε να είχαν εξαλειφθεί, αναγκάζουν σοβαρά τη γνωστή εταιρεία ΔΡΟΜΕΑΣ -από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής επίπλων γραφείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο- να σκέφτεται σοβαρά τη μεταφορά της έδρας της από την Ελλάδα στο Βέλγιο ή το Λουξεμβούργο.

Παρουσιάζοντας την Πέμπτη στα ΜΜΕ τη νέα συνεργασία της εταιρείας με τον γερμανικό Στρατό, για την προμήθεια 60.000 ηλεκτρικών ρυθμιζόμενων γραφείων, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα που θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσει η σημερινή κυβέρνηση, προκειμένου να βελτιωθεί το επιχειρηματικό-επενδυτικό κλίμα στη χώρα. 

Ο ίδιος εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την αποφασιστικότητα που εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί για επίσπευση των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που θα βοηθήσουν στην αλλαγή του κλίματος. «Η κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ασφυκτική για την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία. Με αποτέλεσμα, να συνθλίβεται η ανταγωνιστικότητά τους και να αποδυναμώνεται η ικανότητά τους να αναπτυχθούν. Υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα που θα πρέπει επιτέλους να αλλάξουν» δήλωσε, κάνοντας γνωστό πως, εάν δεν υπάρξει αλλαγή στο οικονομικό περιβάλλον στα επόμενα δύο χρόνια, θα μεταφέρει την έδρα της εταιρείας του στο εξωτερικό.

Παράλληλα, επισήμανε πως η επιχειρηματικότητα σήμερα στην Ελλάδα χρειάζεται λιγότερους φόρους, λιγότερη γραφειοκρατία και λιγότερες παρεμβάσεις της δημόσιας διοίκησης. Όσον αφορά στις ελληνικές τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα στη χώρα μας, που, σύμφωνα με τον ίδιο, επλήγησαν περισσότερο κατά την οικονομική κρίση, ζήτησε οι αξιολογήσεις για δανεισμό να γίνονται από τεχνοκράτες με τα ίδια αντικειμενικά κριτήρια και τους ίδιους όρους που ισχύουν στο εξωτερικό, ζητώντας παράλληλα εξασφάλιση ανταγωνιστικά επιτοκίων, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. 

Λύσεις που θα βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα 

Ο επικεφαλής της ΔΡΟΜΕΑΣ έκανε αναφορά σε μία σειρά από θέματα, που η υλοποίησή τους θα βοηθούσε σημαντικά την επιχειρηματικότητα και το επενδυτικό κλίμα, επιφέροντας παράλληλα και έσοδα στο κράτος.

- Βελτίωση των υποδομών στις Βιομηχανικές Περιοχές: η «ΔΡΟΜΕΑΣ» δραστηριοποιείται στην ΒΙ.ΠΕ. των Σερρών, όπως η παροχή ποιοτικού ρεύματος, προκειμένου οι μεγάλες επιχειρήσεις να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς… «blackout» που δημιουργούν προβλήματα, καθυστερήσεις και οικονομική ζημιά.

- Καθιέρωση και στην Ελλάδα, ενιαίου διαγωνισμού για τις δημόσιες προμήθειες, π.χ. για εξοπλισμό γραφείων, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό και όχι μεμονωμένα ανά υπηρεσία. Η πρακτική αυτή θα εξασφαλίσει ποιότητα, διαφάνεια και ανταγωνιστικές τιμές για το Δημόσιο.

- Ανάπτυξη θαλάσσιων μεταφορών εμπορευμάτων εντός Ελλάδας, που θα μειώσει σημαντικά το κόστος μεταφοράς μέσω του οδικού δικτύου. Σήμερα, μια νταλίκα για να μεταφέρει πχ εμπορεύματα από Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, και να επιστρέψει, χρειάζεται 300 ευρώ για τα διόδια

- Περαιτέρω ενίσχυση του εμπορευματικού ρόλου του σιδηροδρόμου, που μπορεί να εξασφαλίσει γρήγορες και οικονομικές προσβάσεις προς την Ευρώπη

«Κοντέψαμε στο "λουκέτο" στην αρχή της κρίσης»

Μιλώντας για την πορεία της ΔΡΟΜΕΑΣ κατά τη δεκαετή οικονομική κρίση, ο κ. Παπαπαναγιώτου τόνισε πως η εταιρεία κατάφερε να μη βάλει «λουκέτο», όπως συνέβη με αντίστοιχες εταιρείες στη χώρα μας, λόγω της εξωστρέφειας που ανέπτυξε μέσω μεγάλων συνεργασιών που προχώρησε στο εξωτερικό, αρχής γενομένης το 2009 με τον εξοπλισμό των γραφείων των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν το «φιλί της ζωής» για την ΔΡΟΜΕΑΣ, πετυχαίνοντας ν’ αναπληρώσει το 40% των απωλειών από την εσωτερική αγορά.

Ο κ. Παπαπαναγιώτου αναφέρθηκε στην απένταξη πρότασης που είχε καταθέσει το 2015 η εταιρεία στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» του υπουργείου Ανάπτυξης, επικαλούμενη καθυστερημένη πληρωμή, κάνοντας γνωστό πως προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, δεικδικώντας συνέχισή της χρηματοδότησης. Παράλληλα, σχολίασε αιχμηρά το γεγονός πως η Επιθεώρηση Εργασίας στις Σέρρες έχει στοχοποιήσει την εταιρεία του, επιβάλλοντας πρόστιμα για ήσσονος σημασίας ζητήματα, πολλές φορές αδικαιολόγητα. 

Νέες συνεργασίες στο πλαίσιο της εξωστρέφειας 

Παρουσιάζοντας τη νέα συνεργασία της ΔΡΟΜΕΑΣ με τον γερμανικό Στρατό, που αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ, ο πρόεδρος της εταιρείας επισήμανε πως εντάσσεται «σ’ έναν δυναμικό κύκλο ανάπτυξης», ευελπιστώντας πως θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο με νέες συνεργασίες στις διεθνείς αγορές. Η νέα σύμβαση με τον γερμανικό Στρατό, ακολουθεί αυτής που προηγήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, για την παραγωγή ειδικών ερμαρίων, ύψους πέντε εκατ. ευρώ. 

Καθοριστικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή παίζει το υπερσύγχρονο και πλήρως καθετοποιημένο εργοστάσιο της ΔΡΟΜΕΑΣ στις Σέρρες, στο οποίο απασχολούνται συνολικά 250 άτομα, όπου εκτός από έπιπλά γραφείου δραστηριοποιείται σε χυτεύσεις αλουμινίου, πλαστικών και πολυουρεθάνης και κατασκευή μεταλλικών εξαρτημάτων.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news