facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Νέες «βόμβες» Αγγελή: «Στις εκλογές ήθελαν να στείλουν στη φυλακή Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδο»

«Σχέδιο για να στείλουν στη φυλακή Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδο για μίζες από τη Novartis, κατά την προεκλογική περίοδο», κατήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής.

Στη δεύτερη κατάθεση του στον Άρειο Πάγο και μετά από τριήμερη κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός «έριξε» νέες «βόμβες». Αυτή τη φορά, υποστήριξε, ότι όχι μόνο υπήρχε σχέδιο για την ποινική δίωξη δίχως στοιχεία των τριών πολιτικών αλλά κι ότι σχεδίαζαν να «στήσουν» την προφυλάκιση τους αμέσως μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Ο κ.Αγγελής προσδιόρισε και το χρόνο που θα έμπαινε σε εφαρμογή το σχέδιο υποστηρίζοντας ότι αυτό θα γινόταν παραμονές των βουλευτικών εκλογών, το περασμένο καλοκαίρι.

Με δικό του αίτημα που είχε καταθέσει εδώ και καιρό, υποστηρίζοντας ότι έχει στη διάθεση του νέα στοιχεία, έδωσε σήμερα στη συμπληρωματική κατάθεση του ο κ.Αγγελής στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, στο πλαίσιο της έρευνας για τους δικονομικούς χειρισμούς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς στην υπόθεση για τις μίζες της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κ. Ζαχαρής αμέσως διαβίβασε αντίγραφο της σημερινής κατάθεσης του κ.Αγγελή στη Βουλή.

«Ξέρει η Δημητρίου»

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής είπε στην κατάθεσή του ότι για το σχέδιο προφυλάκισης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου γνωρίζει η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και η τότε γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Φέρεται μάλιστα να εξέφρασε και την απορία του γιατί η κα Δημητρίου δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα να καταθέσει από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση, καθώς ο ίδιος έχει καταθέσει ότι και το όνομα του «Ρασπούτιν» του το είχε αποκαλύψει η ίδια.

«Και για το σχέδιο προφυλάκισης των 3 πολιτικών γνώριζε η κα Δημητρίου και η κα Παπασπύρου και από συζητήσεις που είχε μαζί τους έγινε γνώστης και ο ίδιος του σχεδίου», φέρεται να υποστήριξε ο κ.Αγγελής. Εξέφρασε δε την επιθυμία του να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με την κα Δημητρίου, την κα Παπασπύρου και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, για τον οποίο επίσης έχει καταθέσει ότι γνωρίζει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»/

Ο ίδιος πάντως ούτε στην σημερινή κατάθεση του τον κατονόμασε αν και πάλι αναφέρθηκε σε αυτόν. «Από τη συμπεριφορά της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη –φέρεται να είπε- ήταν πασιφανές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του Ρασπούτιν».

Όσο για την κα Τουλουπάκη, εξαπέλυσε νέα δριμεία κριτική. Αυτή τη φορά εκτος από ανεπάρκεια της απέδωσε και δόλο.

Εξέφρασε τέλος ο κ.Αγγελής και το παράπονο του για τη συμπεριφορά, όπως φέρεται να είπε, των ανωτέρω προσώπων, με τα οποία είχε στενή συνεργασία και εμπιστευόταν. « Νιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ», υποστήριξε ο κ.Αγγελής.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news