facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Εισαγγελία: Με βάση το υλικό που μας υποβλήθηκε η δίωξη στους συλληφθέντες στο Κουκάκι

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους 20 συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στις καταλήψεις στο Κουκάκι δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών αναφέρεται πως η ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία που εστάλη από την Αστυνομία.

Αναλυτικά, η Εισαγγελία τοποθετείται ως εξής:

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με τον προσήκοντα ή μη νομικό χαρακτηρισμό των αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα, την 11-1-2020 κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τελούντος υπό κατάληψη κτιρίου διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε, για την εκτίμηση της απαγγελεθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι διώξεις θα έπρεπε να ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα και όχι πλημμελήματα.

Στο μεταξύ, νέες στολές κι επιχειρησιακό εξοπλισμό θα προμηθευτούν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εκκένωσης τριών κτηρίων στο Κουκάκι, μετά τις φθορές που υπέστησαν στη διάρκεια των επεισοδίων.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news