facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό στη Σάμο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (07/01) στο λιμάνι Μαλαγαρίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Ανατολικής Σάμου με σκοπό τη διαμαρτυρία προς την Κυβέρνηση, για την ανακολουθία έργων και λόγων όσο αφορά το μεταναστευτικό – προσφυγικό και ειδικά την αποσυμφόρηση της νήσου Σάμου.
Παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στο λιμάνι, στηρίζοντας τόσο τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο, όσο και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συγκέντρωση βρέθηκαν το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων Ανατολικής Σάμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
00DiamartyriaMalagari02
Ο κ. Στάντζος αφού διάβασε την επιστολή στήριξης του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη, αλλά και των Δημάρχων τω ν νησιών που πλήττονται από τις μεταναστευτικές ροές, στη συνέχεια απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος, λέγοντας τα εξής:
«Είμαστε εδώ, ηθικό υψηλό, το Δ.Σ. και οι δημοτικές παρατάξεις, ομόφωνα σήμερα αποφάσισαν να κάνουμε αυτή την συμβολική διαμαρτυρία, που βέβαια δεν είναι κανενός είδους διαμαρτυρία έναντι των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που όλοι νιώθουμε περήφανοι όταν είναι στην παραμεθόριο. Τα πλοία του Π.Ν και της χώρας είναι για να φυλάνε τα σύνορα της πατρίδας. Ζούμε κάτω από πολικές θερμοκρασίες. Καμία υπόσχεση η οποία είχε δοθεί από το καλοκαίρι δεν έχει τηρηθεί. Το γιατί έχει ανατραπεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός, όπως είχε εκπονηθεί, δεν το γνωρίζουμε. Λόγια απλά και σταράτα. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι γνώστης ούτε των εξελίξεων, ούτε των προγραμματισμών.
00DiamartyriaMalagari03
Υπάρχει απόφαση που βγήκε χθες, η μεγάλη της αξία είναι ότι είναι ομόφωνη στον ανθρωπισμό που όσο και να μας πολεμάνε οι καταστάσεις την σημαία δεν θα την κατεβάσουμε. Εκεί πάνω υπάρχουν άνθρωποι που είτε το θέλησαν, είτε δεν το θέλησαν ζουν σε πολικές θερμοκρασίες μέσα στις σκηνές. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που σίγουρα δεν το θέλησαν και έχουν δει την ιδιαίτερη πατρίδα τους εδώ και μερικά χρόνια να μεταβάλλεται σε αποθήκη ψυχών της Ευρώπης.
Διαδηλώνουμε για άλλη μια φορά, ότι η Σάμος τους ανθρωπισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της νομιμότητας, είναι εδώ και είναι παρούσα. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να ζει η κοινωνία και τα παιδιά μας, το παρόν που βιώνουμε σήμερα, χωρίς να στρεφόμαστε σε αυτούς εκεί πάνω. Στρεφόμαστε ενάντια στην Ευρώπη της απαξίωσης και της έλλειψης αλληλεγγύης. Στρεφόμαστε ενάντια σε όσους κρατικούς πολιτικούς φορείς επιφυλάσσουν για τα νησιά μας το παρόν και το μέλλον που όλοι βλέπουμε.
Οφείλουμε με την Ελληνική κυβέρνηση να μιλάμε, να συνδιαλεγόμαστε, να συζητάμε αλλά και να διεκδικούμε. Μέχρι τώρα η εμπιστοσύνη που δείξαμε δυστυχώς δεν είναι αμοιβαία. Ό,τι και να έχει εκπονηθεί, όποια δέσμευση και να έχει δοθεί δεν έχει τηρηθεί. Το γιατί δεν τηρήθηκε, δεν είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ψεύτες, δεν το δέχομαι αυτό για καμία Ελληνική κυβέρνηση. Εδώ και ένα μήνα περίπου, ως Δήμος, ως αυτοδιοίκηση δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Οφείλουν τους ακρίτες να τους έχουν ενημερωμένους και να τους σέβονται. Εσείς θα φυλάξετε τα σύνορα σε κρίσιμες εθνικές στιγμές.
00DiamartyriaMalagari04
Ζητάμε λοιπόν άμεση και μαζική αποσυμφόρηση ΤΩΡΑ, του νησιού και των νησιών μας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες που να τις πουν εκεί που πλέον τις ακούνε. Εμείς θέλουμε εδώ και τώρα μαζικό απεγκλωβισμό, να ξεκινήσει τώρα. Γιατί τα αρματαγωγά που βρίσκονται εδώ και τα πλήρωσε ο λαός να μην γεμίσουν με 1.000 άτομα και να πάνε σε λιμάνι της ενδοχώρας, να προστατευτούν και από τις πολικές θερμοκρασίες και να ακολουθήσουν επιβατηγά σε όλα τα νησιά και να πάρουν τον υπόλοιπο πληθυσμό. Υπάρχει άλλη λύση; Βλέπουμε άλλη λύση; Δε νομίζω».
Αύριο με αίτημα του Δήμου Σάμου με την στήριξη του δήμου Μυτιλήνης και Δήμου Χίου θα μεταβούν στην ΚΕΔΕ. 
samostoday

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news