facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Ερντογάν: Θα είμαστε στη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Σάρατζ», επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας σε εκδήλωση για το νέο Κανάλι της Κωνσταντινούπολης.

Επανέλαβε τη στήριξή του στον πρωθυπουργό της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ και απαντώντας στις αιτιάσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη Μεσόγειο, τόνισε:

«Δεν μας βλέπουν εκεί στη Μεσόγειο; Δεν βλέπουν το Γιαβούζ και τα πολεμικά μας πλοία που πλέουν κανονικά και απρόσκοπτα; Κάνουν όμως πως δεν βλέπουν και πως δεν ακούνε. Όταν μας ρωτούν τι κάνουμε στη Λιβύη είναι σαν να μας ρωτούν τι κάνουμε στη Μεσόγειο», τόνισε.

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη Διάσκεψη του Βερολίνου, όπου θα συζητηθεί η κατάπαυση πυρός στην εμπόλεμη βορειοαφρικανική χώρα, ο Ερντογάν επιλέγει να δυναμιτίσει το κλίμα εκτοξεύοντας απειλές κατά πάντων.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν, με άρθρο του στο Politico, εκτόξευσε απειλές εναντίον της Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι στην περίπτωση που θα πέσει η κυβέρνηση Σάρατζ στη Λιβύη, τότε η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέα προβλήματα και νέες απειλές. «Για κάποιον η αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποστηρίξει επαρκώς την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης θα ισοδυναμούσε με προδοσία των δομικών αξιών της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το να αφεθεί η Λιβύη στον οίκτο ενός πολέμαρχου θα ήταν λάθος ιστορικών διαστάσεων”, αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news